3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Emniyetten 165. yıl sergisi

EMNİYET TEŞKİLATINDAN 165. YIL SERGİSİ

Muş Emniyet Müdürlüğü tarafından Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 165. yıldönümü etkinlikleri kapsamında sergi açıldı. Emniyet Müdürlüğü'nün hizmet yürütürken kullandığı silahlar ve suçluların yakalanması için kullanılan malzemeler ile polis eşleri tarafından hazırlanan el emeği göz nuru ürünler sergilendi.

Polisevi'nde düzenlenen ve üç gün açık kalacak olan serginin açılışını Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Necmettin Dede, 34. Motorlu Piyade Tugayı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Ali Uçarı, Cumhuriyet Başsavcısı Feridun Süzer ve Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz yaptı. Sergiyi gezen davetlilere silahlar ve suçluların yakalanması için kullanılan malzemeler ile ilgili bilgiler görevli polis memurları tarafından aktarıldı.

Silah sergisinin ardından davetliler polis eşleri tarafından düzenlenen 'Takı Tasarım Sergisi'ni gezdiler. Polis eşleri tarafından hazırlanan takıları dikkatle inceleyen Vali Erdoğan Bektaş, iki sergi arasında büyük fark olduğunu belirtti.

Sergiyle ilgili olarak açıklama yapan Vali Erdoğan Bektaş, "Polisimiz kendisini çağdaş gelişmelere uydurdu, çağdaş teknikleri, malzemeleri kullanıyor. Artık eski usuller terk edilmiş. Soruşturma, inceleme, araştırma tamamen yeni tekniklerle, bilimsel tekniklerle yürütülüyor. Delillerin kaybolmaması, delillere ulaşılması için gerekli her şey yapılıyor. Bizim polisimiz de bu anlamda donanımlı olduğunu buradaki sergiyle de göstermiş oldu. Ayrıca polis eşleri tarafından hazırlanan takı tasarım sergisini de gezmiş olduk. Gerçekten her iki sergi arasında çok fark var. İki ayrı dünya gibi" diye konuştu.

EMNİYET TEŞKİLATINDAN 165. YIL SERGİSİ
EMNİYET TEŞKİLATINDAN 165. YIL SERGİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2010 Perşembe 16:52:00
Güncelleme :8 Nisan 2010 Perşembe 16:57:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?