4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Emniyetten öğrencilere konferans

ÖĞRENCİLERE POLİSLİK MESLEĞİ ANLATILDI

Muş Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz, merkeze bağlı Kızılağaç Cumhuriyet Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) öğrencilerine polislik mesleğiyle ilgili konferans verdi.

Kızılağaç YİBO'da öğrenim gören öğrencilerin daha iyi bir meslek tercihinde bulunmaları için okul idaresi tarafından başlatılan 'Büyüyünce Ne Olacaksın?' projesi kapsamında alanında uzman kişiler tarafından okulda öğrencilere konferans veriliyor. Projeyle ilgili bilgi veren Okul Müdürü Mustafa Tanrıkulu, 8. sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen projenin okul imkanlarıyla yürütüldüğünü söyledi. Öğrencilerin mezun olduktan sonra tercih edecekleri mesleği öğrenmeleri için çeşitli meslek gruplarından uzman kişiler tarafından konferans verildiğini vurgulayan Mustafa Tanrıkulu, projenin 10 hafta süreceğini belirtti.

Proje kapsamında öğrencilere polislik mesleğiyle ilgili bilgi aktaran Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz ise, sunumundan sonra öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. Bir öğrencinin parmak izinin tespiti ile ilgili sorusu üzerine Müdür Acaröz, suçluyu bulmada gelişen teknolojiye değindi. Suçludan delillere gitme döneminin bittiğini vurgulayan Acaröz, emniyetin delillerden suçluyu bulmaya çalıştığını ve bununda her geçen gün teknoloji sayesinde gelişim gösterdiğini anlattı. İlerleyen yıllarda parmak izinin yanı sıra suçlunun su ile temasından bile bulunabileceğini açıklayan Acaröz, o günlerde her şeyin daha şeffaf olacağını belirtti.

İnci Yıldırım isimli öğrenci de, ilk defa emniyet müdürü gördüğünü ve polislik mesleğiyle ilgili çok faydalı bilgiler aldıklarını söyledi.

ÖĞRENCİLERE POLİSLİK MESLEĞİ ANLATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2010 Perşembe 16:03:04
Güncelleme :25 Mart 2010 Perşembe 17:26:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?