3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

En fazla kitabı okuyana tatil ödülü

Muş Valiliği’nin başlatmış olduğu ’Kitap Okuma Kampanyası’ çerçevesinde en fazla kitap okuyan öğrenciler için gezi düzenlendi. Geçen yıl Eylül ayı içerisinde tüm okullara ’100 Temel Eser’ kitap seti dağıtan Muş Valiliği, başlattığı ’Kitap Okuma Kampanyası’ sonucunda en fazla kitap okuyan 60 öğrenciyi geziye gönderdi.

Bitlis, Tatvan, Ahlat, Malazgirt ve Muş’ta bulunan tarihi ve turistik alanları gezecek olan öğrenciler, Muş Vali Yardımcısı Şaban Acar tarafından uğurlandı. Öğrencileri yolcularken yaptığı konuşmada okumanın öneminden bahseden Şaban Acar, okumayı seven öğrencilerle birlikte olmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Öğrencilere, fırsat buldukça kitap okumaları ve bu alışkanlıklarından asla vazgeçmemeleri konusunda uyarılarda bulunan Acar, "Muş Valiliği olarak çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığını kazandırmak için ilk önce okullarımıza kitap setleri alarak dağıttık ve ardından bir kampanya başlattık. Bu kampanyada en çok kitap okuyan öğrencilerimizi geziye çıkaracağız sözü verdik. Yıl sonunda en fazla kitabı okuyan çocuklarımızı geziye gönderiyoruz. Yılda bir tane iki tane kitabın okunduğu bir ülkede 6 ayda 100 kitap okuyan bir kitle ile beraber olmaktan mutluyum. Gelecek hafta içerisinde ortaöğretim ve liseler arasında en fazla kitap okuyan çocuklarımızın gezi programları daha uzun olacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2005 Cumartesi 15:11:59
Güncelleme :22 Haziran 2005 Çarşamba 12:10:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?