9
Mayıs
2024
Perşembe
MUŞ

En fazla kitap okuyanlara ödül

EN FAZLA KİTAP OKUYAN VE DERECEYE GİREN 30 ÖĞRENCİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Muş Valiliği tarafından 2010-2011 eğitim öğretim yılının başında başlatılan 'Okuyorum Anlıyorum' kampanyası kapsamında en fazla kitap okuyan ve düzenlenen sınavda başarılı olan öğrenciler törenle ödüllendirildi.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen törene Vali Ali Çınar, Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Törende bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, okumanın önemine değindi. 21. yüzyıl çağdaş dünyasının en önemli müsebbibinin eğitim olduğunu söyleyen İlhami Bayraktar, eğitimin sapasağlam olmasını sağlayan unsurun da okuma faaliyetlerinin istikrarlı bir şekilde gerçekleşmesi olduğunu vurguladı. Gelişmiş toplumlarda kişi başına okumanın yüksek olduğunu ifade eden İlhami Bayraktar; "Gelişmemiş toplumlarda da bunun tam aksi bir durum olduğu görülür. Japonya'da kişi başına düşen kitap okuma oranı 27 iken gelişmekte olan ülkemizde yıllık okumada iki kişiye bir kitap düşmektedir. Ülkemizin beyinlerinin ve dolayısıyla modern yapısının gelişmesi için okuma oranının artırılması gerekmektedir. Burada en önemli sorumlu da milli eğitim teşkilatıdır" dedi.

Okuma oranını arttıracaklarını belirten Vali Ali Çınar ise, okumayı ancak gönüllerde yer ettirmekle daha başarılı olunabileceğini altını çizerek; "Özellikle, okuma ve okuduğunu anlama ve hayatta uygulama konusunda yeterli seviyede olmadığımız dikkate aldığımızda, medeni ülkelerin insanlarıyla karşılaştırdığımızda ne kadar çok okumaya ve okuduğumuzu hayatta uygulamaya ihtiyacımızın olduğu ortaya çıkıyor. Biz bu okuma işini sadece bir görev olarak değil, bir gönül işi olarak da yapmamız gerekiyor. Bu işi eğer gönlümüzde yer ettirebilirsek ancak daha çok başarılı olabiliriz. Bizim geleceğimiz, ülkemizin, milletimizin geleceği ancak eğitilmiş insanların sayısını çokluğuyla paralel gelişebilir. Biz yarınlarımızın daha aydınlık olmasını istiyorsak, ülkemizin dünyanın en gelişmiş ülkeler arasında yer almasını istiyorsak bunu ancak eğitilmiş insanlarla yapabiliriz. Bunun için eğitim kurumlarımıza, eğitim yöneticilerimize, öğretmen ve öğrencilerimize büyük görevler düşüyor. Toplumun hangi kesiminde yer alırsak alalım, bizim okumamız lazım. Kendimizi geliştirmemiz lazım. Çünkü eğitim sürekli bir süreçtir. Sadece öğrencilikle olmaz. Hatta öğrencilik yıllarımızdan sonra bizim daha çok okumamız gerekir. Aslında bu kitap okuma yarışmasını hem öğrencilerimize hem de velilerimize uygulamamız lazım" diye konuştu.

Yetişkinlerin de okuması gerektiğini kaydeden Çınar; "Öğrencilik yaşını geçmiş insanlarımızın da kitap okumasını başarabilirsek, yeni yetişen genç nesillerimiz için de önemli bir örneklik teşkil edecektir. Her şeyden önce eğitim yöneticilerinin, kamu yöneticilerinin okuması lazım. Kendimizi geliştirmemiz için her gün televizyon izlememiz yetmez. Çünkü sadece görsellik beynimizi, mantıkla muhakememizi geliştirmemize yeterli değildir. Okumamız ve okuduğumuzu hayata uygulamamız lazım. Mantıkla muhakememizin gelişmesini eğer istiyorsak bizim daha çok kitap okumamız gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından kampanya kapsamında düzenlen sınavda 3 ayrı kategoride dereceye giren 30 öğrenciye ödül verildi. Törende birinci olanlara dizüstü bilgisayar, ikincilere notebook, üçüncülere dijital fotoğraf makinesi ve diğer öğrencilere de müzik çalar verildi.

EN FAZLA KİTAP OKUYAN VE DERECEYE GİREN 30 ÖĞRENCİ ÖDÜLLENDİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2011 Cuma 12:02:04
Güncelleme :17 Haziran 2011 Cuma 15:00:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?