3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Engelli öğrencilerden sergi

ENGELLİ ÖĞRENCİLERDEN YIL SONU SERGİSİ

Muş Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitimi Merkezi'nde eğitim gören engelli öğrencilerin hazırladıkları projeler sergilendi.

Okulda düzenlenen yıl sonu sergisi ve kermesin açılışına Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Müftü Dursun Ali Şeker, Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, öğrenci velileri ve okul idarecileri katıldı. Sergi öncesi öğrencilerle tek tek ilgilenen Vali Erdoğan Bektaş, daha sonra sergiyi gezdi ve öğrencilerin hazırladıkları projelere hayran kaldı. Sergiden sonra gazetecilere açıklama yapan Vali Bektaş, engellilerin eğitimi için yoğun bir çaba içerisinde olduklarını söyledi.

Geçmişte engelli çocukların aileleri tarafından saklandığını belirten Bektaş, şimdi ise aileler çocuklarını eğitmek için adeta yarıştığını dile getirdi. Dünyanın en zor işi engelli annesi olduğunu vurgulayan Bektaş; "Bir ülkenin gelişmişliği dezavantajlı kesimlere yönelik kurumlarının gelişmişliğiyle ölçülüyor. Engelli çocuklarımızı eğitmek amacıyla oluşturduğumuz kurumda gördüğümüz manzaralar doğrusu bizi gururlandırıyor. Çocuklarımız okullarına geliyorlar, aileleri, anneleri ilgili. Okulumuz da öğretmenleri ve idarecileriyle bu işin hakkını vermeye çalışıyorlar. Dünyanın en zor işi bir engelli çocuğun annesi olmaktır. İkinci en zor işi de böyle bir okulda öğretmen olmaktır. Bu işlerin başarıyla yürüdüğünü görmek gerçekten bizi mutlu ediyor. Son yıllarda ülkemizde engellilere yönelik çalışmalar iyi oldu. Eskiden böyle imkanlarımız yoktu. Geçmişte aileler engelli çocuklarını saklardı. Ayıp bir şey gibi gizlerlerdi. Artık öyle bir şey söz konusu değil ve çok kısa sürede çok güzel gelişmeler oldu. Ben annelere teşekkür ediyorum, onların çok emeği var. Bir özürlü annesinin hakkı asla ödenmez. Öğretmenlerimizi de kutluyorum" diye konuştu.

Vali Bektaş ve beraberindekiler okulun çalışmalarının yer aldığı slayt gösterisini izledikten sonra kermesi gezdi.

ENGELLİ ÖĞRENCİLERDEN YIL SONU SERGİSİ
ENGELLİ ÖĞRENCİLERDEN YIL SONU SERGİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2010 Perşembe 13:57:00
Güncelleme :10 Haziran 2010 Perşembe 20:35:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?