8
Mayıs
2024
Çarşamba
MUŞ

Engelliler hünerlerini sergiledi

ENGELLİLER HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

Muş Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitimi Merkezi'nde eğitim gören engelli öğrencilerin hazırladıkları projeler sergilendi.

Okulda düzenlenen yıl sonu sergisi ve kermesin açılışına Muş Valisi Ali Çınar, Müftü Hasan Atlı, Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, öğrenci velileri ve okul idarecileri katıldı. Açılış öncesi öğrencilerle tek tek ilgilenen Vali Ali Çınar, daha sonra sergiyi gezdi ve öğrencilerin hazırladıkları projelere hayran kaldı. Sergiden sonra gazetecilere açıklama yapan Vali Ali Çınar, engellilerin eğitimi için yoğun bir çaba içerisinde olduklarını söyledi. Mevcut okulun kapasitesinin yeterli olmadığını kaydeden Çınar, yeni bir okul yapacaklarını ve arsa temin ettiklerini belirtti.

Okul yapımının yatırım programına alınması için Milli Eğitim Bakanlığı'na talepte bulunacaklarını vurgulayan Vali Çınar; "Önümüzdeki yıllarda da daha kapasiteli okul yaptırmayı planlıyoruz. Çünkü bizim sağlık insanlarımıza yaptığımız eğitim hizmetinin yanı sıra engelli olan ve eğitilebilir çocuklarımıza da aynı imkanı, en iyi şekilde sunmak devlet olarak bizim görevimiz. Biz bu görevin bilincinden hareketle daha kapasiteli okulun yapımı için üstün bir gayret göstermeye çalışıyoruz" dedi.

Önümüzdeki yıllarda sosyal bilimler lisesi açacaklarını ifade eden Çınar, bu lisenin eğitim kalitesini arttıracağını ifade ederek; "Özellikle sosyal bilimler lisesinin yapılması için talepkar olacağız. Bu sosyal bilimler lisesi daha çok büyük şehirlerde yapılıyor, ama artık Anadolu'daki illerin de bunu istemesi gerekir. İnşallah önümüzdeki yıllarda bir de sosyal bilimler lisesi yapacağız. Bu sayede ilimizdeki özellikle sınavla girilip kazanılan Anadolu liseleri, Fen liseleri gibi sosyal bilimler lisesi olursa buradan mezun olan çocuklarımızın üniversiteye gitmeleri daha çabuk olacak. Bu da bizim ilimizin eğitim istatistiklerinin de yükselmesine olumlu katkı yapacaktır. Biz ilimizdeki gelişmeyi ancak bu şekilde destekleyebiliriz" dedi.

Sadece bina yaparak eğitim hizmetlerinin giderilmeyeceğini belirten Çınar şöyle konuştu;

"Özellikle öğretmenlerimizin daha fazla fedakar olarak öğrencilerimize faydalı olması gerektiğine inanıyorum. Ayrıca öğrenci velilerimizin de eğitime olan desteklerinin artması gerekir. Sayıları az da olsa halen devamsız öğrencilerimizin olması bizi üzüyor. Bu konuda öğrenci velilerimizden özellikle kız çocuklarımızın eğitime devamları konusunda daha fazla destek istiyoruz. Eğer ekonomik, sosyal ve kültürel olarak gelişeceksek ancak bunu çocuklarımızı eğiterek yapabiliriz. Çocuklarımızın eğitim öğretimine hep birlikte önem vermemiz lazım. Bu konuda eksik kalmasın istiyoruz. Devamsızlık yapan öğrencilerimizin sürekli devam etmesini istiyoruz. Eğitim alamayan her vatandaşımız bizim için kayıp olur. Herkesin üzerine düşen görevi yapması gerekir."

Program, engelli öğrencilerin oyunlarıyla sona erdi.

ENGELLİLER HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ
ENGELLİLER HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ
ENGELLİLER HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2011 Cuma 15:10:02
Güncelleme :27 Mayıs 2011 Cuma 15:13:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?