7
Mayıs
2024
Salı
MUŞ

Erkekliğe ilk adımı attılar

Muş Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen sünnet şöleni renkli görüntülere sahne oldu. Ses sanatçısı Berdan Mardini’nin katıldığı şölende polis ve vatandaşın kol kola halay çekerken, birliktelik çağrısı yapıldı.

Emniyet Müdürlüğü tarafından kentte maddi durumu düşük olan ailelerin 510 çocuğu sünnet ettirildi. Sünnet şöleni kapsamında Şehir Stadyumu’nda şölen düzenlendi. Şölende ünlü komedyen Umut Oğuz’un sunuculuğunu yaptığını ve ses sanatçısı Berdan Mardini’nin sahne aldığı şöleni Vali Ali Çınar, Belediye Başkanı Necmettin Dede, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, kamu kurum amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İlk olarak Van’ın Muradiye İlçe Belediye Başkanlığı mehteran takımının sahne aldığı şölenin açılış konuşmasını yapan Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz, şölene katkıda bulunanlara teşekkür etti. Yürütülen projelerle, çocukların yaşıtlarıyla iletişim kurmalarına ve ortak faaliyetlere katılmalarıyla zamanın gereklerine göre hazırlanmalarına katkı sağlamayı amaçladıklarını belirten Durmaz, bu faaliyetlerin çocukların okul ve sosyal alanlardaki başarılarına da artı değer katacağını düşündüklerini kaydetti.

Durmaz’ın konuşmasının ardından sahneye çıkan Berdan Mardini, seslendirdiği Türkçe ve Kürtçe müziklerle katılımcıları coşturdu. Yeni çıkardığı albümü ilk olarak Muş’ta seslendiren Berdan Mardini, sahnede birliktelik çağrısı yaptı.
Daha sonra sahneye çıkan Vali Ali Çınar da, Berdan Mardini’ye plaket ve 49 sırt numaralı forma hediye etti. Sünnet olmanın dini bir vecibe olduğunu ifade eden Vali Çınar “Sünnet olmak hem dinimizin vecibesi, hem de kültürümüzün ve sağlığın bir geleneği. Çünkü sağlıklı bir cinsel yaşamın bir gereğidir sünnet olmak. Çocuklarımız yarın büyüdüğünde evlenecekler, aile kuracaklar ve neslimizin devamını sağlayacaklar” diye konuştu.

Katılımcılara birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Çınar; “Berdan Mardini kardeşimiz, başarılı bir ses sanatçısı, televizyon programcısı, aynı zamanda birlik ve beraberliğimizi her ortamda haykırarak söyleyen, tavsiye eden bir arkadaşımız. Biz birlikte ve beraberliğimizi koruyacağız. Birlik ve beraberliğimiz sayesinde ülkemiz muasır medeniyet seviyesi üzerine çıkacaktır. Bunu siz sevgili gençlerimizle başaracağız. Bizim burada gördüğümüz gençlerin çalışkanlığıyla, onların ileriye dönük umut ve gayretleriyle başaracağız” dedi.

Vali Çınar’ın konuşmasının ardından konserine devam eden Berdan Mardini, katılımcıları coşturdu.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2012 Çarşamba 15:55:26
Güncelleme :29 Ağustos 2012 Çarşamba 15:58:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?