4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Eşine küstü dağa çıktı

76 yaşındaki Şükrü Akbel, 18 yıl önce 34 yıllık eşiyle tartıştıktan sonra çıktığı dağda kendi yaptığı kulübede yaşıyor.

Dağdan inmek için tek şartı bugün 70 yaşına gelen eşi Hacer’in kendisinden özür dilemesi ama bu özür 18 yıldır gelmiyor.
Varto’nun Taşçı Köyü’nden Şükrü Akbel, aynı köyden Hacer’le 1957’de evlendi ve 11 çocukları oldu ve tümü evlendirdiler. Ancak bundan 18 yıl önce, evliliklerinin 34’üncü yılında aralarında kavgalar başladı. Bir kavgadan sonra evini ve köyününü terk ederek dağa çıktı.
Köylüleri, yakınları, eşi ve çocukları Şükrü Akbel’in önce kaybolduğunu sandı. Onu bulduklarında çocukları ve köylüler, Şükrü Akbel’i ikna edip evine döndürmek için seferber oldu. Şükrü Akbel de eşinin kendisinden özür dilemesi halinde evine döneceğini söyledi.
Ancak Hacer Akbel eşinden daha inatçı çıktı ve özür dilemeye yanaşmadı. Ankara, İstanbul gibi değişik kentlerde oturan çocuklarında kalmaya başladı.
Bu sürede Şükrü Akbel de dağda kurduğu tek kişilik yaşamını sürdürdü. Bingöl Dağları’nda ilk yılları çok zor geçti. Ama kendisine taştan tek odalı bir kulübe yaptıktan sonra yaşam daha kolaylaştı. Tarlalarını ortakçılara vererek gelir elde etti. Ayda bir ilçeye inerek, ihtiyaçlarımı karşılamak için alışveriş yaptı ve daha çok kuru gıdalar aldı.
Şimdi dağ başında tek başına otururken Şükrü Akbel “Geri dönmeyi de gururuma yediremedim. Şimdi eşini ne kadar sevdiğimi daha iyi anlıyorum. Benden özür dilerse, ben de ayaklarını öperim” diye konuşuyor.

radikal
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 22:53:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?