3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Esnaf sinek avlıyor

Muş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Orhan Demirtürkoğlu, okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte esnafların işinde büyük bir düşüşün yaşandığını ve her yaz tatili döneminin Muş esnafı için zorlu geçtiğini söyledi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Orhan Demirtürkoğlu, okulların tatile girmesiyle birlikte yerli ve yabancı bir çok memurun tatil için başka illere gitmesinin yanı sıra köylülerin şehire gelmemesinin Muş piyasasında önemli bir durgunluğa sebep olduğunu söyledi.

Yaz tatilinde esnafların tek bir satış yapamadan dükkan kapattığını belirten Demirtürkoğlu, "Muş'un piyasası, memur ve köylüye endekslidir. Yaz mevsiminde memurlar tatile gidiyor ve köylülerde tarlada çalıştıkları için şehire gelemiyorlar. Bu sebeple esnafta satış yapamıyor. Her yıl yaz tatili döneminde Muş esnafı sıkıntı yaşıyor" dedi.

Özel İdare İşhanı'nda manifatura ve çeyiz dakkanı işleten Emin Çakırtaş da, yaz tatili döneminin Muş esnafı için zorlu bir dönem olduğunu belirterek, "Yaz talilindeki 3 aylık dönem içerisinde bir çok esnaf çekini ve senedini ödemekte büyük zorluk yaşıyor. Çünkü satışlar yarı yarıya düşüyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2005 Salı 16:06:44
Güncelleme :11 Temmuz 2005 Pazartesi 15:57:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sait arslan IP: 85.110.51.xxx Tarih : 17.09.2007 19:39:13

alıştık artık memleket büyle gelmiş galiba büyle gider kim nasıl işini yürütüyse herkes ehli keyf sorumluluk alan yok giden kedi işine bakıyo yani bencillik yapıyor