19
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Evleri su altında kalacak

Muş'ta köyleri yapımı tamamlanan Alparslan 1 Barajı'nın suyu altında kalacak olan köylüler, evlerinin tahliyesine başladı. 

Bulanık ilçesine bağlı 120 hane ve bin 500 nüfuslu Okçular köyünde sürdürülen tahliye çalışmaları sebebiyle vatandaşlar Kurban Bayramı'nı evsiz geçirmek zorunda kaldı. Köyleri Alparslan 1 Barajı'nın suları altında kaldığı için taşınmak zorunda kalan köylüler, bayram hazırlığı yerine evlerini taşıma telaşına düştü. Su seviyesinin yükselmesi sebebiyle Dokuzpınar köyünün sular altında kalmasının ardından suyun kendi köylerine doğru yaklaştığını söyleyen vatandaşlar, zor durumda olduklarını belirtti. 

Okçular Köyü Muhtarı Şeyhmus Aşkın, köyün tahliye olduğunu ve vatandaşların zor durumda kaldığını belirterek, "Köyden birçok kişi taşındı. Köyden taşınanlar, Bulanık ilçesi ile çevre köylerdeki akrabalarının yanına yerleşti. Bazı evlerde 4-5 aile birlikte yaşıyor. Bazı vatandaşlar da eşyalarını bırakacak yer bile bulamıyor. Yetkililer, bize köyümüze 3 kilometre mesafede bulunan Küre mevkiinde bir yer gösterdi. Ancak burada Hoşgeldi köyü ile bizim köyümüzün birleşmesi istendi. Biz de buna karşı çıktık. Şu anda birçok ailenin barınma sorunu var" şeklinde konuştu. 

Kurban Bayramı'nı kutlayamadıklarını söyleyen Rasim Aydın ve Niyazi Korkmaz isimli vatandaşlar ise, "Köyümüz baraj suları altında kalıyor. Bu sebeple biz de taşınmak zorundayız. Ama kalacak yerimiz olmadığı için ne yapacağımızı şaşırdık. Su seviyesi gittikçe yükseliyor. Herkes bayram hazırlığı yaparken biz eşyalarımızı taşıyoruz. Bayramı kamyon ve traktör römorklarında kutlamak zorunda kaldık. 30 yıllık komşularımızla bayramlaşamadan taşınıyoruz" diye konuştu. 

Adile Aydın isimli ev hanımı da, "Herkes bayram hazırlığı yaparken biz ev taşıyoruz. Gidecek yerimiz de yok. Taşınırken bayramlaşacağız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2008 Pazartesi 12:54:18
Güncelleme :8 Aralık 2008 Pazartesi 12:54:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?