3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Fenerbahçe Ormanı'na 1500 fidan

FENERBAHÇE HATIRA ORMANI'NA BİN 500 FİDAN DİKİLDİ

Muş'un Korkut ilçesindeki Fenerbahçe Hatıra Ormanı'na Korkut Çok Programlı Lise (ÇPL) öğrencileri tarafından bin 500 adet fidan dikildi.

Korkut Kaymakamlığı'nın başlattığı ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor. Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nden bin 500 adet fidan temin eden Korkut Kaymakamı Oğuz Şenlik, bu fidanları dikmeleri için Korkut ÇPL öğrencilerine verdi.

İlkbahar mevsiminde oluşturulan ve ilk etapta 2 bin adet fidan dikilen Fenerbahçe Hatıra Ormanı'na bin 500 fidan diken Korkut ÇPL öğrencilerine eşlik eden Korkut Tarım Müdürü ve Muş Fenerbahçeliler Derneği Yönetim Kurulu üyesi Cevdet Taşdemir, ormanın oluşturulmasında Korkut Kaymakamlığı'nın destek verdiğini ve bu desteğin devam ettiğini söyledi.

Dernek olarak Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında Korkut'ta oluşturulan ormanın ilçe halkı tarafından da takdir gördüğünü ifade eden Cevdet Taşdemir; "İlkbahar mevsiminde oluşturduğumuz hatıra ormanına ilk etapta 2 bin adet fidan diktik. Diktiğimiz fidanlardan bazıları yeşermedi. Bu durumu İlçe Kaymakamımıza anlattık. Sayın Kaymakamımız da İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nden bin 500 adet fidan temin ederek ÇPL'ye verdi. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve öğrencilerimizle birlikte bu fidanları Fenerbahçe Hatıra Ormanı'na diktik. Hatıra ormanının çevresi kaymakamlık tarafından tel örgü ile korumaya alınmış. Birkaç yıla kadar bu fidanlar büyüyüp güzel bir piknik alanı halini alacaktır" dedi.

İlçe Mili Eğitim Müdürü Mümtaz Bilgin ise; "Fenerbahçe Derneği tarafından geçtiğimiz Mayıs ayında ilçemizde hatıra ormanı oluşturulmuştu. Bu faaliyet bütün ilçe halkı tarafından takdirle karşılanmıştı. Bizler hatıra ormanının bir an önce yeşillenmesini ve güzel bir mesire alanı olmasını dört gözle bekliyoruz. Hatıra ormanına dikilen bazı fidanlar yeşermemişti. Sayın Kaymakamımız da bize bir miktar fidan vererek dikmemizi istedi. Biz de bu fidanları Fenerbahçe Hatıra Ormanı'na diktik. Umarım hatıra ormanı kısa zamanda güzel bir mesire alanı haline gelir" diye konuştu.

Rahatsızlığından dolayı İlçe Kaymakamı Oğuz Şenlik katılamadığı fidan dikim törenine İlçe Mili Eğitim Müdürü Mümtaz Bilgin, Tarım Müdürü Cevdet Taşdemir, Muş Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Metin Işık, yönetim kurulu üyeleri ile ÇPL öğretmen ve öğrencileri katıldı.

FENERBAHÇE HATIRA ORMANI'NA BİN 500 FİDAN DİKİLDİ
FENERBAHÇE HATIRA ORMANI'NA BİN 500 FİDAN DİKİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2009 Pazartesi 16:49:00
Güncelleme :23 Kasım 2009 Pazartesi 17:41:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?