3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Fizik Tedavi Merkezi hizmette

MUŞ'TA FİZİK TEDAVİ MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

Muş Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

PTT Caddesi üzerindeki Zümrüt İş Hanı'nda bulunun Ağız ve Diş Hastanesi'nin üst katında faaliyete giren Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin açılışına Vali Erdoğan Bektaş, Belediye Başkan Vekili Gülay Balkaya, İl Defterdarı Mehmet Öztürk, İl Genel Meclisi Başkanı Abdulbaki Alp, Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz, Sağlık Müdürü Kenan Akpolat, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin açılış kurdelesini, Belediye Başkan Vekili Gülay Balkaya ile birlikte kesen Vali Erdoğan Bektaş, bu merkezin Muş Devlet Hastanesi'nin bir birimi olduğunu belirtti. Gerçekte Muş Devlet Hastanesi'nin bir parçası merkezin hizmet alım yolu ile oluşturulmuş yeni bir usul olduğunu anlatan Bektaş "Eskiden olsa fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi kurmak için programa girmesini, ödenek ayrılmasını bekleyecektik. Ama şimdi hizmet alım yöntemi ile bu eksikliği bu şekilde giderebilme şansına sahibiz. Tamamen Muş Devlet Hastanesi'nin kontrolünde ama özel sektöre ait bir fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi hizmete açılmış durumdadır. Daha önce böyle bir yerimiz yoktu, bu bizim bir eksikliğimizdi. Bu sayede bu eksikliğimizi de gidermiş olduk" dedi.

Merkezin sağlık hizmetinin yanı ısıra istihdam alanında de önemli bir hizmet verdiğini kaydeden Vali Bektaş, "Hem böyle bir merkezimizin eksikliği giderilmiş oldu hem de 30 insanımız iş ve aş sahibi oldu. İşletme sahibi, para kazanıyor, Muş Devlet Hastanemizin yükü biraz daha hafiflemiş oluyor. İşin esası budur. İşin esası özel sektörün devreye girmesidir. Baştan bu yana bu doğrultuda hareket etmeye gayret gösteriyoruz. Şehrin ekonomisini, şehrin ticaretini, şehrin sanayisini, şehrin tarımını, şehrin hayvancılığını geliştirecek olan bir yerlere getirecek olan özel sektörün dinamik gücüdür diye düşünüyoruz. Bu doğrultuda hareket ederken bazı şeylerin iyi yönde gittiğini görmek bizleri ayrıca sevindiriyor. Bu ve benzeri güzel şeylerin artarak devam edeceğine inanıyor, yeni açılan tesisin tüm Muş halkına hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi işletme sahibi Ziya Barış ise, günde yaklaşık 300 civarında hastaya hizmet etmeyi hedeflediklerini belirtti. Barış "Muş Devlet Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, ilimizdeki önemli eksiklerden birini gideren bir projedir. Fizik tedavi ve rehabilitasyon gerektiren hastalarımız, ya büyük kentlere gidiyorlardı ya da acılarıyla birlikte yaşıyorlardı. Şu anda üniversite hastaneleri ayarında bir merkez açtık. Fiziki altyapımız buna uygundur, odaklandığımız konu Muş Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ni Türkiye'de çok iyi tedavinin uygulandığı bir merkeze dönüştürmek" şeklinde konuştu.

Maliye Bakanlığı'nın belirlediği seans ücreti üzerinden ihale yaptıklarını ifade eden Sağlık Müdürü Kenan Akpolat da, merkezde diğer sağlık kuruluşlarından farklı bir ücret alınmayacağını söyledi. Akpolat, merkezin bin metrekare alanda kurulduğunu ve aynı anda 40 hastanın tedavi edilebileceğini sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmaların ardından, açılış kurdelesini kesen Vali Erdoğan Bektaş, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ni gezerek bilgi aldı. Tören yapılan ikramın ardından sona erdi.

MUŞ'TA FİZİK TEDAVİ MERKEZİ HİZMETE AÇILDI
MUŞ'TA FİZİK TEDAVİ MERKEZİ HİZMETE AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2010 Cuma 12:12:03
Güncelleme :12 Şubat 2010 Cuma 17:43:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?