3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Gazeteci Yavuz Donat Muş'ta

GAZETECİ YAVUZ DONAT MUŞ'TA

Muş Valisi Erdoğan Bektaş ve Belediye Başkanı Necmettin Dede'nin davetlisi olarak Muş'a gelen Gazeteci-Yazar Yavuz Donat, bölgenin geleceğinden umutlu olduğunu söyledi.

Gazeteci yazar Yavuz Donat, yaşanan gelişmeleri incelemek için geldiği Muş'ta Muş Valisi Erdoğan Bektaş'ın girişimleri sonucu Tekel depolarında kurulan işletmeleri gezdi. Hacı Şeref Cami yanında bulunan bir kahvede Muş'un geleneksel kahvaltısında Muşlular ile bir araya gelen Yavuz Donat, daha sonra Vali Erdoğan Bektaş ve Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz ile birlikte Muş'ta bulunun sanayi tesislerinde de incelemelerde bulundu. Türkiye'de ilk defa Muş'ta oto ampul üretimi yapan firmayı ziyaret eden Donat, çalışmalarla ilgili firma yetkilisinden bilgi aldı.

Daha sonra Ankara'ya hareket etmek için havaalanına geçen Donat, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Geçtiğimiz hafta Muş'a gelen Başbakan Erdoğan'ın bölgeye moral verdiğini ifade eden ve bölgede gayet güzel hizmetler yapıldığına dikkat çeken Donat; "Ben Türkiye'nin en fazla gezen gazetecisiyim. Ancak Muş ve Bitlis'e bir süreden beri gelmemiştim. Kış gelmeden önce bölgeyi görmek istedim. Sayın Başbakan da bir hafta önce bölgedeydi. O'nun ziyaretinin bölgeye büyük bir moral verdiğini de gördüm" dedi.

Yaşanan gelişmeler ile Muş'un makus talihini yendiğini söyleyen Yavuz Donat açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Burada gerçekten başarılı yöneticileriniz var. Bu ülkeye gönül vermiş bir valiniz var. Belediye başkanımız da kentinize gayet güzel hizmette bulunmaktadır. Muş'un geleceğini parlak görüyorum. Böyle güzel, büyük ovası olan bir yer varlık içinde yokluk çekiyor. Ama gördüm ki Muş o makus talihi kırmış. İldeki sanayi kuruluşlarının her biri hızla gelişiyor. Yurtdışına iş yapan fabrikalar var. Çimento fabrikası yurt dışına büyük bir ihracat yapıyor. Türkiye'de giderek işlerini geliştiriyor. Ben bölgenin geleceğinden umutluyum."

Muş'ta yaşanan gelişmeleri ülkenin ve kamuoyunun bilmesi gerektiğini söyleyen Vali Erdoğan Bektaş ise, bu konuda yazarlara büyük işler düştüğünü söyledi.

GAZETECİ YAVUZ DONAT MUŞ'TA
GAZETECİ YAVUZ DONAT MUŞ'TA
İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2010 Cumartesi 14:21:03
Güncelleme :25 Aralık 2010 Cumartesi 14:27:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?