3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Geçici iş izdihamı

Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) Muş İl Müdürlüğü tarafından çeşitli eğitim kurumlarında çalıştırılmak üzere alacağı 178 kişilik geçici iş için bin 829 kişi müracaat etti. Başvuru sayısı fazla olunca kura çekimi de kapalı spor salonunda yapıldı.

Türkiye'nin en geri kalmış illerinden biri olan ve işsizliğin had safhaya ulaştığı Muş'ta dört aylık geçici işçi alımında izdiham yaşandı. 178 kişinin alınacağı işe bin 829 kişi müracaat edince kura çekimi Muş Kapalı Spor Salonu ile 5 ilçede aynı alda yapıldı. Tribünlerin tamamen dolduğu kura çekiminde bir konuşma yapan İş Kur Muş İl Müdürü Mikail Gökarslan, hakkaniyet içerisinde kura çekiminin yapılacağını söyledi. Beş ilçe ve il merkezinde aynı anda kura çekimi yapıldığını ifade eden Mikail Gökarslan, dil, din, ırk ayırımı yapmadan herkese eşit davranacaklarını ifade etti.

Eğitim kurumlarındaki temizlik elemanı ihtiyacını karşılamak ve geçici istihdam sağlamak amacında olduklarını söyleyen Gökarslan; "Bu yıl bize gelen toplum yararına çalışmadaki ödenek 600 bin TL'dir. Bu parayı İl İstihdam Kurulu'nda değerlendireceğiz ve orada nasıl harcanacağına karar verilir. Ancak İl İstihdam Kurulu Başkanı Sayın Valimizin emir ve talimatları doğrultusunda bu ödeneği Milli Eğitim Müdürlüğü'nde kullanacağız. Burada hem Milli Eğitim Müdürlüğü'ndeki temizlik görevlisi ihtiyacını gidermek ve bu yolla geçici istihdamı ağlamak amacındayız. Bize gelen bu ödenek kapsamında Muş merkez 60, Varto 16, Bulanık 37, Malazgirt 33, Hasköy 17 ve Korkut 15 olmak üzere toplam 178 kişiyi okullarda geçici bir süreliğini istihdam edeceğiz.

Şu anda il genelinde aynı anda kura çekimi yapılıyor. Bu 178 kadroya bin 829 kişi müracaat etmiş. En dikkat çeken ise Muş merkezdeki 60 kişilik kontenjan için 996 kişinin müracaat etmesidir. Bizim buradaki amacımız hakkaniyetli bir kura çekimi yapmak. Kura çekiminde 178 asil ve 178 yedek belirlenecek. Biz İş Kur İl Müdürlüğü olarak dil, din, ırk ayırımı yapmadan herkese eşit davranıyoruz" dedi.

Konu hakkında açıklama yapan Muş Valisi Erdoğan Bektaş ise parayı kullanmamaları halinde geri gideceğini söyledi. Bu parayı başka bir alanda kullanma şanslarının olmadığını ifade eden Vali Bektaş; "Bu sadece kısmi bir destek. Bir imkan bulduk ve bunu insanlara yansıttık. Kullanmasaydık bu para geri gidecekti. Biz de böyle kullanalım diye düşündük. Başka bir şeyde kullanma şansımız yok. Çünkü buna toplum yararına çalışma parası diyorlar. Biz bunu daha palyatif, reklama yönelik işlerde de kullanıp çarçur edebilirdik. Ama biz hem okullarımızın dört ay hizmetçiye kavuşturmak hem de bazı arkadaşlarımız bundan yararlansın diye bunu kullandık. Yılbaşından sonra bu ödeneğin yine gelme ihtimali var. Olursa devam ederiz" dedi.

Kura çekiminde 51'inci yedeği çeken Cengiz Tarhan isimli vatandaş, hiç ümidinin olmadığını söyledi. 60 kişilik iş için bine yakın müracaatın olmasının vahim bir durum olduğunu söyleyen Tarhan, işsizlik için geçici değil kalıcı bir çözüm bulunması gerektiğini belirtti.

Elvan Demirel isimli bir başka vatandaş ise kura çekiminde şansının yaver gitmediğini ve boş çektiği için üzgün olduğunu söyledi. Büyük bir ümitle müracaat ettiğini söyleyen Elvan Demirel, katılımın fazla olduğunu görünce bütün ümidinin bittiğini dile getirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2009 Cumartesi 14:56:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?