3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Genç'te mahsur kalan tren, Muş'a ulaştı

Bingöl-Muş demiryolunun yoğun kar yağışı ve yer yer çığ düşmesi sonucu kapanması üzerine dünden beri Bingöl’ün Genç İlçesi’nde mahsur kalan 51532 sefer sayısı Van Gölü Ekspresi, kurtarıldıktan sonra yolcuları ile birlikte Muş’a ulaştı.

Dün saat 14.00 sıralarında Genç İstasyonu’na gelen ve demir yolunun kapalı olması sebebiyle bekletilen Van Gölü Ekspresi, sürdürülen kurtarma çalışmaları sonucu yaklaşık 22 saatlik gecikmenin ardından Muş’a ulaştı. Bugün saat 11.30 sıralarında 175 yolcusu ile Muş Garı’na gelen trenin, yaşanan gecikme sebebiyle Tatvan’a gitmeyerek Muş’tan tekrar İstanbul’a döneceği bildirdi. Yetkililer, Bitlis’in Tatvan İlçesi ile Van’a gidecek yolcuların karayoluyla gönderileceğini, Tatvan İlçesi’ndeki yolcuların ise yine karayolu ile Muş’a getirtildiğini belirtti.
Makinist Hasbi Akdemir, Genç-Muş arasında demiryoluna yer yer çığ düşmesi sebebiyle Genç İstasyonu’nda beklediklerini ve gecikmeli olarak Muş’a ulaştıklarını söyledi.

Yolculardan Remzi Taşdemir ise, zorlu bir yolculuktan sonra Muş’a ulaştıklarını belirterek, "Yolun kapalı olması sebebiyle dün gece Genç’te kaldık. Sabah yol açıldıktan sonra tekrar yola çıkarak Muş’a gelebildik" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2005 Salı 15:31:44
Güncelleme :25 Ocak 2005 Salı 15:37:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?