4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Giresun'dan Muş'a gönül köprüsü

GİRESUN'DAN MUŞ'A GÖNÜL KÖPRÜSÜ

Milli Eğitim Bakanlığı ve Turkcell işbirliği ile gerçekleştirilmekte olan 'Gönül Köprüsü Projesi' kapsamında, Giresun'dan Muş'a 187 öğrenci geldi.

Turkcell ve Milli Eğitim Bakanlığı'nca yürütülen 'Gönül Köprüsü Projesi'nin üçüncü dönemi başladı. Giresun'dan gelen 187 öğrenciyi Muş Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar tarafından karşılandı. Giresun'dan Muş'a gelen öğrencilerin kaldığı pansiyonda öğrenciler ile bir araya gelen Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, Gönül Köprüsü Projesi'nin güzel bir faaliyet olduğunu söyledi.

Öğrencilerin Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen velilere de misafir olacaklarını kaydeden Bayraktar, “Bakanlığımızın başlatmış olduğu proje kapsamında ilimize gelen misafirlerimiz iki günde velilerimize misafir olacaklar. Proje gönüller arasında köprü kuran bir etkinliktir. Umarım Muş olarak misafirperverliğimizi en iyi şekilde gösteririz” dedi.

Gönül Köprüsü Projesi'nin asıl amacının doğu-batı, kuzey-güney kaynaşmasını sağlamak olduğunu belirten Bayraktar, projenin amacına uygun bir şekilde işlediğini söyledi. Gönüllü arasında köprü kuran bir projenin içerisinde bulunduklarını ifade eden Bayraktar, “Gönül Köprüsü Projesi amacına uygun bir şekilde işliyor. Çünkü biz bunu gördük. İlimizden Trabzon'a giden öğrencilerimiz oldu, Trabzon'dan ilimize gelmişlerdi. Böyle düşündüğümüz zaman gerçekten iller arasında, bölgeler arasında bir kaynaşma sağlanıyor” şeklinde konuştu.

Giresun'dan öğrenciler ile birlikte kafile başkanı olarak Muş'a gelen Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-Ge sorumlusu Ziya Özkan ise, Muş'ta bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirtti. Gönül Köprüsü Projesi'nin adına yakışır amacına hizmet eden projelerden birisi olduğunu dile getiren Ziya Özkan, daha önceki yıllarda bu projenin verimli bir şekilde gerçekleştiğini kaydederek, “Tanımadığımız, bilmediğimiz bir şeye karşı acabalarımız ve ön yargılarımız vardır. Biz şunu gördük, çocuklarımız tanımadığı, hiç görmediği arkadaşları ile bir araya gelince bu ön yargılarımız ortadan kayboluyor. Proje sayesinde çocuklarımızın arasında kurdukları bu dostluklar önümüzdeki süreçte de uzun yıllar boyunca belki asırlar boyu devam edecektir. Özellikle bu süreç birlik ve beraberliğe katkı sunacaktır” şeklinde konuştu.

Öte yandan Muş'tan Tokat'a da 200 öğrenci gönderildi. Planlamanın Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapıldığını kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, Giresun'dan öğrencileri ilimize getiren araçların öğrencileri Tokat iline götüreceğini söyledi. Gönül Köprüsü Projesi kapsamında öğrencileri Tokat'a aileleri yolcu etmek için gelirken, İl Milli Eğitim Müdürü Bayraktar'da öğrencileri uğurlayıp, misafir öğrenciler ile birlikte çeşitli geziler düzenleyeceklerini kaydetti.

GİRESUN'DAN MUŞ'A GÖNÜL KÖPRÜSÜ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2010 Pazar 14:17:03
Güncelleme :4 Temmuz 2010 Pazar 14:21:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?