6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUŞ

Gönüllü mezarcılara yardım

Kızılay Muş Şubesi Başkanlığı, kentte gönüllü olarak hizmet veren mezarcılara giyim yardımında bulundu.

Geçen yıllarda kurulan ve sayıları gittikçe azalan gönüllü mezarcılara Kızılay yardım elini uzattı. Hiçbir ücret almayan mezarcılar için giyim malzemesinin bulunduğu yardım paketleri hazırlayan Kızılay Şubesi Başkanlığı, bunları mezarcı grubuna dağıttı.

Dernek önünde yardım paketlerini dağıtan Kızılay Şube Başkanı Cengiz Koç, gönüllü olarak çalışan mezarcılara imkanları ölçüsünde yardım ettiklerini söyledi. Mezarcıların hiçbir ücret almadığını hatırlatan Cengiz Koç, şöyle konuştu: "İlimizde fahri çalışan, mezarcılar grubuna her yıl imkanlarımız ölçüsünde yardım ediyoruz. Bu arkadaşlarımız cansiperane çalışmaktalar. İlk kurulduğu zaman 30 kişi olan bu ekip şu an 14'e düşmüş durumda. Kışın dondurucu soğuğunda ve yazın bunaltıcı sıcağında hiç yılmadan çalışıyorlar. Arkadaşlarımızın desteklenmesi gerekiyor. Yaptıkları hiçbir işten ücret beklemeden çalışıyorlar. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla, özel teşebbüslere, bu arkadaşlarımıza destek vermeleri çağrısında bulunuyoruz. Gönüllü çalışan bu arkadaşlarımız
yalnız bırakılmasın."

Mezarcılar adına konuşan Vahyettin Uyan ise, sadece mezar ihtiyacı olduğunda hatırlandıklarını belirterek şunları söyledi: "Yardımlardan dolayı Kızılay'a teşekkür ediyoruz. Biz sadece mezar ihtiyacı olduğunda hatırlanıyoruz. Biz bu işi gönüllü yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz"

Yapılan konuşmaların ardından 15 gönüllü mezarcıya giyim malzemeleri dağıtıldı.

iha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2012 Salı 14:39:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?