3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Görmezlikten gelerek sorun çözülmez

MUŞ'TA

Partisinin il başkanlığı tarafından düzenlenen 'Türkiye Buluşmaları Konferansı'na katılmak üzere Muş'ta bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aksu, partililere hitap etti. Terörle mücadelede bugüne kadar sadece işin güvenlik boyutuyla meşgul olunduğunu söyleyen Aksu, var olan sorunun görmemezlikten gelinemeyeceğini kaydetti. Aksu, "Türkiye'de sorunlar var. Bugün bu önemli projeye, sürece karşı çıkanlar sorunları inkar edemiyorlar, zaten edemezler. Türkiye'mizin son 30 yıldır uğraştığı bir terör sorunu var. Bunu görmemezlikten gelebilir miyiz? Anaların feryadı, babaların figanı, kız kardeşlerimizin hıçkırıklarını, şehitlerimizin cenazelerini unutmak, görmemek, inkar etmek mümkün mü? İşte biz bu sorun bitsin istiyoruz. Anaların gözyaşı, babaların feryadı, kız kardeşlerin hıçkırıkları dursun istiyoruz. Artık şehit cenazeleri gelmesin istiyoruz. Bunun için de bir şeyler yapmak lazım. Bugüne kadar sadece işin güvenlik boyutuyla meşgul olduk, ama bugün artık bütün dünya da kabul ediyor ki terörle mücadele sadece tek başına güvenlik mücadelesi değil, bunun yanında ekonomik, sosyal, psikolojik ve kültürel birtakım tedbirleri de alacaksınız ki terörle mücadelenizde başarılı olasınız. İşte bu sorunu birlikte çözelim istedik. Yıllardır görmemezlikten geldik, sorunlar çözüldü mü? Kangren olarak arttı. Ama görmek zorundayız" dedi.

AK Parti'nin kimsenin cesaret edemediği konulara el attığını vurgulayan Aksu, "Biz demokratik açılımla demokrasimizin standardının yükselmesini istiyoruz. Temel hak ve özgürlüklerin genişletilmesini, adaletin yaygınlaşması, hukuk devletinin gerçekleşmesini istiyoruz. Demokrasiye karşı çıkmak, temel hak ve özgürlüklerin genişletilmesine karşı çıkmak, adalete karşı çıkmak, neden? Çünkü biz yapıyoruz bu işi. Herkes de biliyor ki AK Parti ilklerin partisidir. Bugüne kadar hiç kimsenin yapamadığını, hiç kimsenin cesaret edemediği konulara girmişiz, el atmışız ve çözmüşüz" diye konuştu.

Basın mensuplarının yargı reformuyla ilgili sorularını da cevaplandıran Aksu, "Anayasa değişikliği içerisine tabi yargı reformunu da ihtiva edecek bir paket hazırlayıp Sayın Başbakanımızın da ifade ettiği gibi bu ayın sonuna kadar TBMM'ye sunacağız. Biz baştan beri Anayasa değişikliğinden yanayız. 2007 seçimlerinden önce biz bu çalışmaları başlattık. 2005'te başlattık, Anayasa değişikliği hazırlıklarını. 2007 seçiminden önce seçim meydanlarında iktidar olmamız halinde ilk yapacağımız işlerden biri

Anayasa değişikliği, ama bildiğiniz gibi bir türlü mecliste bir konsensüs sağlanamadı, bir uzlaşma sağlanamadı. Çünkü çok geniş kapsamlı bir Anayasa değişikliği için sadece parlamento içerisindeki partilerle değil toplumun her kesiminden mutabakat sağlansın istiyoruz. Bu değişiklik paketiyle yine uzlaşma arayacağız, herkesimle görüşme talebinde bulunacağız, hep diyaloga açığız. İnşallah bu defa bunu gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, Anayasa değişikliği olması halinde Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağı yönündeki soruyu da cevaplandıran Aksu, CHP'nin Anayasa Mahkemesi yolunun alışkanlık haline getirdiğini ve bunun CHP için çok normal olduğunu söyledi

Aksu, il başkanlığı ziyaretinin ardından Muş-Ankara seferini yapan THY'nin tarifeli uçağıyla Ankara'ya hareket etti.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2010 Pazar 14:47:04
Güncelleme :7 Mart 2010 Pazar 18:49:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?