3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Gülbahar tezgahtaki yerini aldı

İLKBAHAR BİTKİSİ GÜLBAHAR, TEZGAHLARDAKİ YERİNİ ALDI

Muş'un Varto ilçesinde baharın müjdeleyicisi olarak da bilinen ve çeşitli yemeklerde kullanılan yöresel 'Gülbahar' bitkisi, tezgahlardaki yerini almaya başladı.

Varto'da işsiz gençler dağlardan topladıkları bitkileri satarak ekmek paralarını çıkarmaya gayret ediyorlar. Bu yıl kar yağışının fazla olduğu Varto'da Gülbahar bitkisini satışa sunan seyyar satıcılar, satışlarının iyi olduğunu söylediler.

Varto ilçesinde 'Gülbahar' bitkisini seyyar olarak satan Servet Karakaş, Gülbahar otunu ilçeye bağlı Kaynarca köyünden getirdiklerini ve bu bitkinin yörede birçok yemekte kullanıldığını belirtti. Bitkiyi, kilosunu 3 liraya sattığını ifade eden Karakaş; "Gülbahar bitkisini getirip ilk olarak ben satıyorum. Özellikle bu hususta benim özel müşterilerim vardır. Gelir beni arar Gülbahar bitkisini alır. Bu bitkinin sac ekmeği yapılır, çorbası ve ayrıca bulgur karışımı ve diğer yemek çeşitlerinde kullanılır.

Müşterilerim duyduğu andan itibaren benden bunu alıyor. Allah'a çok şükür çocuklarımın nafakasını çıkarıyorum" dedi.

Varto İlçesi Tepe köyünden İlamettin Akıcı İse, Gülbahar otunu her ilkbahar mevsiminde özlemle beklediklerini söyledi. Bu otun yörede çok sevdiğini anlatan Akıcı, bu otla yapılan çorba ve hamur işlerinin çok lezzetli olduğunu belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2010 Salı 16:18:03
Güncelleme :10 Mart 2010 Çarşamba 22:56:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selim doğru IP: 78.169.35.xxx Tarih : 10.03.2010 23:45:35

 ah bide o kokusu olmasa yada onları çuvalla bursaya götürmeye kalkmasalar