26
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Halk eğitim merkezinden sergi

Muş'un Varto İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından köylerde gerçekleştirilen giyim ve makine nakış kursları sonunda düzenlenen sergi açıldı.


Kültür Merkezi'nde düzenlenen sergi saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açıldı. Belediye Başkanı Demir Çelik tarafından kurdelesi kesilen sergide ilçe merkezi, Sazlıca ile Çaylar köylerinde açılan kurslarda genç kızlar ve kadınlar tarafından yapılan el işi göz nuru ürünler sergilendi.
Başarılı kursiyerlere sertifikalarının verildiği sergi açılışında bir konuşma yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Gıyasettin Aydemir, hedeflerinin tüketen değil, üreten ve ürettikleri ile aile bütçelerine katkı sunan meslek sahibi bireyler yetiştirmek olduğunu söyledi. Aydemir, "Merkezimizce gönüllülük esasına dayanarak açmış olduğumuz sosyal ve kültürel kurslarla, toplumun kültür seviyesini yükseltmek, bilgi ve beceriler kazandırmak amaçlanmıştır. Kültür merkezi ve Sazlıca köyümüzde giyim kursu, Çaylar köyümüzde ise makine nakışı kursları düzenlenmiştir. Yaklaşık 40 kursiyerimiz bu kurslardan başarı elde ederek sertifika almaya hak kazanmıştır" dedi.


Sergiye İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Fevzi Aktaş, Şube Müdürü Remzi Tepe, okul müdürleri, kurs öğretmenleri, kursiyerler, vatandaş ve öğrenciler katıldı.

..
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 04:25:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?