4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Halk oyunları finali yapıldı

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde Halk Oyunları Gençler Türkiye Şampiyonası Finali Muş'ta yapıldı.


Muş Şehir Stadyumu'nda düzenlenen şampiyonaya Stilize dalda Bursa, Artvin, Manisa ve Elazığ illerinden gelen ekipleri katılırken, Geleneksel dal da ise Trabzon, İstanbul, Diyarbakır, Bitlis, Sivas, Ankara, Elazığ ve Manisa illerinin ekipleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardında İstanbul Modern Park Müzik Topluluğu tarafından bir konser verildi.


Konserin ardından bir konuşma yapan Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Zafer Bayramı kapsamında Muş'ta düzenlenen etkinliklerin çok güzel bir ortamda gerçekleştirildiği söyledi. Muş'ta da güzel şeyler yapıldığını ifade eden Vali Bektaş; "Bizi iki akşamdır Muş'ta olağanüstü güzellikler yaşıyoruz. Gerçekten söyleyecek söz bulamıyorum. İki akşamdır çok güzel konserler dinledik ve Türkiye Gençler Halk Oyunları Şampiyonası finali bu sene Muş'ta yapılıyor. Bunun gerçekten çok büyük anlamı var. Bu finalin Muş'ta yapılması için emeği geçenlere bütün gönlümle teşekkür ediyorum ve Türkiye'ye sadece şu kısacık mesajı vermek istiyorum; Burası Muş, Türkiye'nin 81 parçasından biri. Burada da güzel şeyler oluyor" dedi.
Garnizon Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı ise etkinlikler kapsamında halka bütünleşmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek; "Özellikle bu organizasyonda büyük emeği geçlere şükranlarımı sunuyorum. Özellikle ben burada şuna şahit oldum. Herkes bu işi nasıl yapabiliriz hesabı içine girdi ve halkımızla bütünleşmiş olarak bunu en kısa zamanda yaptıklarını gördüm. Muş'ta halkla bütünleşmiş olmanın, birlik ve beraberliği görmüş olmanın mutluluğu tarif edilemez. Ben bunu görmüş olmanın hazzını yaşıyorum" dedi.


İstiklal Savaşı'na katılan askerlerin karargahlarına kanlarıyla Türkiye haritası çizdiklerini belirten Belediye Başkanı Necmettin Dede ise "İstiklal Savaşı'nda cephede askerlerimiz savaşırken birbirlerine nereli olduklarını soruyorlar. Herkes illerini söylüyor. Herkes diyor ki savaştayız, karargahımızda bir haritamız yok. O zaman cephede erlerimiz kanıyla kendi ilinin haritasını çiziyor ve karargahlarına Türkiye haritası çiziyorlar. Ulu Önder Atatürk'ün bize bahşettiği bu güzel vatanın, bu hürriyet kokan vatanın sinesini burada görüyoruz. Anadolu'nun dört bir yanından gelen, bugün İstiklal Savaşı'nda kanıyla harita çizenlerin torunları o günleri bize yaşatıyorlar" dedi.
ürkiye Halk Oyunları Federasyon Başkanı Sertaç Demirtaş ise, Atatürk'ün ışığında gençlerle birlikte geleceğe yürüyeceklerini kaydederek; "30 Ağustos Zafer Bayramı çerçevesinde yapılan şampiyonamız ve konserlerimiz gerçekten bizi çok memnun etti. Muş'ta olduğumuz için çok mutluyuz" diye konuştu.


Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen 2009 Yılı Gençler Türkiye Şampiyonası'nda geleneksel dalda Sivas Halay Merkezi ve Gençlik Spor Kulübü ekibi birinci olurken, Diyarbakır DİFAD Gençlik Spor Kulübü ekibi ikinci ve Elazığ Musiki Konservatuarı ekibi ise üçüncü oldu. Stilize dal ise Manisa Soma Spor Kulübü birinci, Bursa Osmangazi Spor Kulübü ikinci ve Artvin Hopa ekibi ise üçüncü olmayı başardı. Yarışmada dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından etkinlik sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2009 Pazartesi 14:03:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?