3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Hanların satılmasına esnaftan tepki geldi

Muş Özel İdare Müdürlüğü’ne ait iş hanlarının satış kararının çıkarılmasına tepki gösteren esnaf, AK Parti İl Teşkilatı Başkanlığı’nı ziyaret ederek destek istedi.

İstasyon Caddesi’nde bulunan Özel İdare İş Hanı ve Büyükkent İş Hanı’nda bulunan 203 dükkanın satış kararı çıkarıldı.

Özelleştirme kapsamında iş hanlarındaki dükkanların satış kararına tepki gösteren esnaf, fiyatların çok yüksek olduğunu ve alım güçlerinin olmadığını söyledi.

AK Parti İl Teşkilatı Başkanlığı’nı ziyaret ederek başkan Aydın Öncel ile görüşen esnaf, hükümetin esnafa sahip çıkması gerektiğini belirtti.

AK Parti’yi ziyaret eden Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Orhan Demirtürkoğlu ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Talip Devrim, çok zor günler geçiren esnafın, içinde bulunduğu dar boğazda dükkan alabilecek gücünün olmadığını söyledi.

Demirtürkoğlu ve Devrim, AK Parti İl Teşkilatı Başkanlığı’nda yaptıkları ortak açıklamada, "Esnaf çekini ve senedini ödeyemez durumdadır. Muş, Türkiye’nin gen geri kalmış illerinden birisi konumundadır. Bu dükkanların bu fiyatlarla satılması kente büyük bir darbedir. Muş ticaretinin bitme noktasına gelmesi demektir. Biz dükkanların satılmasına karşıyız" dedi.

Konuyla ilgili olarak görüşmelerde bulundukları Aydın Öncel, fiyatları biraz daha aşağıya çektiklerini belirterek, esnafa yardımcı olunması konusunda ellerinden geleni yaptıklarını; ancak yetersiz kaldıklarını dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2005 Salı 17:33:50
Güncelleme :20 Nisan 2005 Çarşamba 13:28:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?