4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Hasat zamanı başladı

MUŞ'TA HASAT ZAMANI BAŞLADI

Havaların giderek ısındığı Muş'ta hasat dönemi de başlamış oldu. Ova köylerinde yetişen buğday, hem çiftçinin hem de biçerdöver ve traktör sahiplerinin yüzünü güldürdü.

Merkez, Bulanık, Malazgirt ve Hasköy ilçelerinde bulunan ova köylerinde buğdaylar yavaş yavaş biçilmeye başlanırken, buğday hasadı vatandaş için istihdam kapısı da oldu. Ova köylerinde her yıl buğday hasadı dönemini bekleyen çevre illerden gelen biçerdöverler ve traktör sahipleri, fazla mesai yapmak için bir birileriyle yarışıyor. Sezon içinde en fazla işi hasat döneminde yapan traktörcüler ve biçerdöver sahipleri buğday biçmek için Muş'a gelmeye başladılar.

Bu yıl dekara yaklaşık 220 kilogram buğday verimi olduğunu ifade eden Tarım Müdür Vekili Mehmet Aydın, geçen yıl ise bu rakamın 178 kilogram olduğunu belirtti. Biçerdöverle buğdayın biçilmesinin önemine değinen Mehmet Aydın, bu şekilde dane kaybının da önleneceğini vurgulayarak; "Muş Ovası'nda en fazla yüzde 2 dane kaybına izin veriliyor ve bu kayıpların asıl nedeni ise teknik bilgi yetersizliği, biçerdöver ayar ve bakımlarını yeterince yapılmaması, aşırı kazanç isteğiyle hızlı ve yüksekten biçim yapılmasıdır. Biz dane kaybını önlemek için ekipler kurduk ve bu ekiplerimiz il genelinde çalışmalarını sürdürüyorlar" diye konuştu.

MUŞ'TA HASAT ZAMANI BAŞLADI
MUŞ'TA HASAT ZAMANI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2010 Pazartesi 17:06:00
Güncelleme :12 Temmuz 2010 Pazartesi 17:11:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?