9
Mayıs
2024
Perşembe
MUŞ

Hasköy'de kaza: 1 ölü

MUŞ'TA TRAFİK KAZASI: 1 ÖLÜ

Muş'un Hasköy ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 çocuk hayatını kaybetti.

Kaza, Muş-Bitlis karayolunun Eşmepınar mevkiinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre, Bitlis istikametinden Muş istikametine gelmekte olan ve sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 49 AV 326 plakalı kamyon, yolun karşısına geçmeye çalışan Muhammet Akyürek (5) isimli çocuğa çarptı. Yaklaşık 150 metre kamyonun altında sürüklenen çocuk, olay yerinde hayatını kaybetti. Olay yerinden kaçan kamyon sürücüsü ise, Muş Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürlüğü'ne giderek teslim oldu.

KÖYLÜLER YOLA GÜVENLİK ÖNLEMİ İSTİYOR

Bölgede benzer kazaların sürekli yaşandığını söyleyen Eşmepınar Köyü Muhtarı Abdulmelik Akıncı, devletin buna çözüm bulmasını istedi. Her yıl bu bölgede 5-6 tane çocuğun kaza sonucu hayatını kaybettiğini ifade eden Abdulmelik Akıncı, defalarca müracaat etmelerine rağmen bir çözüm üretilmediğini söyledi. Bölgeye üst geçit yapılması için Muş Valiliği'ne dilekçe verdiklerini dile getiren Akınc, "Müracaatımızın ardından alt geçit yapıldı ama yerleşim birimine biraz uzak ve burayı kimse kullanmıyor.

Vatandaşlar sürekli yola yakın bölgelerde ev yapıyor. Ben vatandaşlara ev yapmayın diyemem. Devletin bir an önce buraya çözüm bulması gerekir. Her yıl 5-6 çocuk bu şekilde ölüyor. Biz artık çocuklarımızın ölmesini istemiyoruz. Buraya en azından bariyer yapılsın ve çocukların yola çıkması önlensin" dedi.

Kazayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

MUŞ'TA TRAFİK KAZASI: 1 ÖLÜ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2011 Perşembe 18:16:02
Güncelleme :2 Haziran 2011 Perşembe 19:16:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?