8
Mayıs
2024
Çarşamba
MUŞ

Hasta kurtarma operasyonu

MUŞ'TA HASTA KURTARMA OPERASYONU

Muş'ta yolu kapalı olan köyde ateşi yükselen 15 aylık bebek için ekipler seferber edildi.

Merkeze 60 kilometre uzaklıktaki Mescitli köyünde ateşi yükselen 15 aylık Bedirhan Çalışal isimli bebeğin yakınları yol kapalı olduğu için İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ni arayarak yardım istedi.

Saat 11:00'de yola çıkan ekipler yaklaşık 4 saatlik çalışmanın ardından köye ulaşmayı başardı. Ambulanstan önce köye ulaşan İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetler Müdürü Sadrettin Tunç, hasta bebeği ve annesini kuruma ait araca aldı. Yaklaşık 8 kilometre pikapla taşınan minik Bedrettin, daha sonra ambulansa nakledildi.

2 ÇOCUĞUNU KAPALI YOL YÜZÜNDEN KAYBETTİ

Bedrettin Çalışal'ın annesi Filiz Çalışal, 2003 ve 2004 yıllarında iki çocuğunun bu şekilde hastalandığını ve yollar kapalı olduğu için hastaneye ulaştıramadıklarını söyledi. Oğlunun da aynı şekilde hastalanmasının kendisini çok korkuttuğunu belirten Filiz Çalışal, "Allah devletimize zeval vermesin. Hasta çocuğumu İl Özel İdaresi aracılığıyla hastaneye yetiştiriyorum. Bu çocuğumu yol kapalı olduğu için kaybetmeyeceğim. 2003 yılında 2 günlük bir kızım ve 2004 yılında da 3 aylık bir oğlum yollar kapalı olduğu hayatını kaybetti. Bu sefer çok korktum ama ekipleri imdadımıza yetişti" dedi.

Saat 11.00 sıralarında kendilerine ihbar geldiğini ifade eden İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetler Müdürü Sadrettin Tunç ise gazetecilere yaptığı açıklamada, hemen ekipleri bölgeye gönderdiklerini dile getirerek; "İhbar gelen köyümüzün yol kısmen kapalıydı. Fırtınadan dolayı kapanan yolları açtıktan sonra köye ulaştık. Ambulans geride kaldığı için hastayı pikapla köyden aldık ve ambulansa yetiştirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Daha sonra ambulansa alınan minik Bedirhan Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

MUŞ'TA HASTA KURTARMA OPERASYONU
MUŞ'TA HASTA KURTARMA OPERASYONU
MUŞ'TA HASTA KURTARMA OPERASYONU
MUŞ'TA HASTA KURTARMA OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2011 Çarşamba 17:43:03
Güncelleme :16 Şubat 2011 Çarşamba 18:28:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?