8
Mayıs
2024
Çarşamba
MUŞ

Hastanede eğitime devam...

FEDAKAR ÖĞRETMENDEN ÖĞRENCİLERE HASTANEDE EĞİTİM

Muş'ta bir köy okulunda görev yapan öğretmen, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gören öğrencilere gönüllü olarak eğitim veriyor.

Merkeze bağlı Özdilek Köyü İlköğretim Okulu'nda görev yapan Elazığlı İbrahim Celayir'in eğitim aşkı, takdir edilecek türden. Okulda sabahları eğitim veren İbrahim Celayir, arta kalan zamanlarında ise Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gören öğrencilere derslerinden geri kalmamaları için eğitim veriyor. Çocuk servislerindeki odaları tek tek gezip öğrencilere eğitim veren fedakar öğretmen, ayrıca okuma yazma bilen annelere de kitap veriyor. Öğrencilere yaşlarına göre eğitim veren İbrahim Celayir, her bilginin bir zekatı olduğunu ve bilgisinin zekatını da bu şekilde vermeye çalıştığını söyledi.

Yaklaşık 2,5 ay önce rahatsızlanan ve 15 gün boyunca hastanede tedavi gören bir öğrencisini ziyaret ettiğini dile getiren İbrahim Celayir, öğrencisinin derslerinden geri kaldığını fark ettiğini belirtti. Öğrencisinin durumunu gördükten sonra hastanede tedavi gören çocuklara ücretsiz eğitim vermek için karar aldığını dile getiren Celayir, "Gerekli resmi izinleri aldıktan sonra yaklaşık olarak 2 aydan beri hastanede öğleden sonraları asli görevimin dışında tedavi olan öğrencilere ders veriyorum. Bugüne

kadar yaklaşık olarak 85 ile 90 arasında hasta çocuk ile ayrı ayrı ilgilendim. Hastalar arasında üç ile beş gün kalan olurken, 10 günden fazla kalan hasta öğrencilerim de oldu. Öğrencilerimiz okuldan geri kaldıklarında derslerinden de geri kalıyor. Birinci sınıfta okuyup da okuma yazmayı yeni sökenler 10 gün boyunca okuldan ayrı kalırsa bu eğitim öğretime 2 ay daha geriden başlamalarına neden olur. Biz de burada öğrencilerimize ders vererek okuldaki arkadaşlarından geri kalmalarını engellemiş oluyoruz"

dedi.

Okuma yazma bilmeyen velilere de hastanede okuma yazma öğrettiğini kaydeden Celayir, "Okuma yazma bilmeyen bir kadın burada vermiş olduğumuz dersle okuma yazma öğrendi. Velilere yönelik çalışmalarımız da devam etmektedir. Her şeyin bir zekatı vardır. Haliyle bilginin de zekatı vardır. Bilgimin zekatını burada vermeye gayret gösteriyorum" diye konuştu.

4 gündür hastanede tedavi gören İlyas Sami İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Tuba Başak ise, hastanede olduğu için derslerinden geri kalma endişesi yaşadığını belirtti. İbrahim Celayir'in kendisini hastanede ziyaret ederek eğitim vermeye başladığını kaydeden Tuba Başak, eğitimden geri kalmadığı için mutlu olduğunu dile getirdi.

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekim Uzmanı Op. Dr. Ümit Korucuoğlu da İbrahim Celayir'in tedavi gören çocuklara yönelik ücretsiz eğitim vereceğini ilk duyduğunda olumlu baktığını ifade etti. Hastanede bazı çocukların uzun süre tedavi görebildiğini vurgulayan Başhekim Dr. Ümit Korucuoğlu, "Öğretmenimiz ilk önce bize gelip projesini anlattı. Kendisinin fikrini çok olumlu karşıladık. Hocamız her gün gelip gönüllü olarak hastanede tedavi olan öğrencilere ders vereceğini söyledi. Biz de bu

uygulamanın tedavi ettiğimiz çocuklar için olumlu olacağını düşündük. Çünkü uzun süreli yatan, kronik hastalıkları olan ve birkaç ay tedavisi süren hastalarımız olabiliyor. Tedavi oldukları için eğitimleri sekteye uğramış oluyor hem de psikolojik olarak sorunları olabiliyor. Böyle bir uygulamanın hem çocukların eğitimine katkı sağlayacağını hem de onları psikolojik olarak rahatlatacağını düşündük. Gerekli yazışmalar ve izinleri sağladıktan sonra hocamız uygulamaya başladı. Eğitim süresince aldığımız geri

bildirimler ise çok olumlu. Çocuklarımız için faydalı bir uygulama olduğunu düşünmekteyiz" şeklinde konuştu.

FEDAKAR ÖĞRETMENDEN ÖĞRENCİLERE HASTANEDE EĞİTİM
FEDAKAR ÖĞRETMENDEN ÖĞRENCİLERE HASTANEDE EĞİTİM
İHA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2011 Çarşamba 10:41:05
Güncelleme :2 Nisan 2011 Cumartesi 15:36:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?