4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Hastaneye performans denetimi

VARTO DEVLET HASTANESİ'NDE PERFORMANS DENETİMİ

Muş'un Varto İlçe Devlet Hastanesi'nde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından performans denetimi gerçekleştirildi.

Altı ayda bir devlet hastanelerinde incelemelerde bulunan İl Performans ve Kalite Koordinatörlüğü'nün denetim üyeleri, Varto Devlet Hastanesi'nde çalışmalarını sürdürdüler. Muş İl Sağlık Müdür Yardımcısı ve İl Performans ve Kalite Koordinatörü Muzaffer Oğlağo başkanlığında yapılan denetimlerde özellikle hastalarla yakınlık kuruldu. Toplam yedi kişilik ekiple merkez ve ilçelerdeki hastanelerde incelemelerde bulunan ekibin, Muş'ta belirlenen hastanelerde incelemelerde bulunacakları açıklandı. Denetim kurulu, görev dağılımdan sonra hastanenin bütün bölümlerinde incelemelerde bulundular.

Denetimle ilgili bilgiler aktaran Muş Sağlık Müdür Yardımcısı Muzaffer Oğlağo, "Kalite performans değerlendirilmesinin önemi hem bireyin hem de kurum başarısının artmasını sağlamaktadır. Ayrıca çalışanlara verilen görevlerin ne ölçüde başarıldığını anlamak ve çalışanların yeteneklerini saptamak açısından da önem taşır. Böylece zayıf yönleri olanlar bunları giderme ve yeteneklerini geliştirme fırsatı elde ederler. Buradaki amaç performans değerlendirilmesinde çalışanın işini ne kadar başarılı yaptığını belirleme kendisine bildirme ve gelişim planı stili oluşturmaktır. Bu süre hem geçmiş performansın hem de gelecek performansın gelişmesini de kapsar. Başarılı bir performans değerlendirme süreci çalışanın yalnızca verimlilik konusunda bilgilendirmekle kalamaz. Aynı zamanda onun gelecekteki çabasını ve meslek yönelimini de etkiler" diye konuştu.

Muzaffer Oğlağo başkanlığındaki heyet daha sonra servislere çıkarak hastalarla sohbet ettiler. Oğlağo, Türkçe bilmeyen bazı hastalarla da Kürtçe konuşarak sorunlarını dinledi.

VARTO DEVLET HASTANESİ'NDE PERFORMANS DENETİMİ
VARTO DEVLET HASTANESİ'NDE PERFORMANS DENETİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2010 Salı 15:35:00
Güncelleme :2 Şubat 2010 Salı 15:45:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?