4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Hatip Dicle Muş'ta

Eski DEP milletvekili Hatip Dicle, Kürt halkının önderinin Abdullah Öcalan olduğunu savunarak, "PKK'nın ve Öcalan'ın dışlandığı bir çözümün çözüm olamayacağını aklıselim her insanın ve her kurumun görmesi lazım" dedi.


Demokratik Toplum Komitesi tarafından Belediye Meydanı'nda düzenlenen mitinge; eski DEP milletvekili Hatip Dicle, DTP Bitlis milletvekili Nezir Karabaş, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Daimi Üyesi Alaattin Aktaş katıldı. DTP Eş Başkanı Emine Ayna'nın katılmadığı mitingde halka seslenen Hatip Dicle, Kürt sorununun çözümü sırasında terör örgütü PKK ve elebaşı Abdullah Öcalan'ın mutlaka muhatap alınması istedi. Barışı ve çözümü çok istediklerini söyleyen Dicle, "Filistin'de Hamas ve El Fetih arasında bir
birlik gerçekleştirilmediği için önderlik sorunu yaşanıyor ve çözüm de tıkanmış durumdadır. Kürt halkı bunu başardı, Kürt halkı birliğini kurdu ve, 'Muhatabımız da önderimiz de Sayın Öcalan'dır dedi. 3,5 milyon insan noter huzurunda, 'Benim siyasi iradem, muhatap alınmasını istediğim kişi Sayın Öcalan'dır diyorsa devlet de bu çözümde bunu dikkate almak zorundadır. Devletin ve hükümetin hassasiyetini anlıyoruz. 'Gizli görüşmeler mi, farklı yöntemler' mi denir bilmem ama bunu gerçekleştirmek durumundadırlar.


PKK'nın ve Öcalan'ın dışlandığı bir çözümün çözüm olamayacağını aklıselim her insanın, her kurumun görmesi lazım. Biz barışı ve çözümü çok istediğimiz söylüyoruz" dedi.
Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyeti kurduğu zaman Kürtlerle ittifak yaptığını savunan Dicle, "Kürtler bugün bu coğrafyanın her karışında Türk halkıyla birlikte yaşamaktadır. Ayrıca bir toprağın vatan olabilmesi için ona büyük bedeller ödenmesi gerekir. Kürt halkı bunu yapmıştır. Kürt halkının Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda, İzmir'de bu toprakların her karışında kanı, emeği, alın teri vardır. Bunun için ortak vatandır diyoruz. Mustafa Kemal Samsun'a çıktığında Ankara önlerine kadar bir işgal vardır.
Ama bu topraklarda büyük bir direniş vardı. Urfa'da, Antep'te, Maraş'ta Kürt halkı işgale karşı direniyordu, kan döküyordu" şeklinde konuştu.
Mitinge katılanlar daha sonra olaysız bir şekilde dağılırken, Hatip Dicle ve beraberindekiler Bingöl'e hareket etti.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2009 Perşembe 19:09:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Turan Beyaztaş IP: 88.252.82.xxx Tarih : 25.08.2009 08:39:37

SENDE AYNA GİBİ SAÇMALIYORSUN. DÖN İLK ÖNCE KENDİNE NE OLDUĞUNU NERDEN GELDİĞİNİ GÖR. KENDİ ÇIKAR VE BAZI KAZANÇLARIN İÇİN İNSANLARI KULLANMA ART NİYETLE İNSANLARI YÖNLENDİRME YETER BU KADRA KAZANDIĞIN ÇOK YER VE ÖZEL KİMLİK İSTİYORSAN İRAK KOMŞUMUZ  BARZANI YEDEK BABA HER HALDE.