3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Hayvanlar arasında izdiham!

HAYVANLAR ARASINDA ÇIKAN İZDİHAMDA 77 KOYUN TELEF OLDU

Muş merkeze bağlı Sungu beldesinde büyük ve küçükbaş hayvanlar arasında çıkan izdihamda 78 koyun telef oldu.

Edinilen bilgiye göre olay, Hava Meydan Komutanlığı yakınlarında meydana geldi. Sungu beldesinde 10 vatandaşa ait koyunlar, Hava Meydan Komutanlığı yakınlarındaki merada otlarken karşıdan gelen büyükbaş hayvanların arasında sıkıştı. Askeri bölge ve nehir arasında kaçma şansı bulamayan 77 koyun, büyükbaş hayvanların ayakları altında ezilerek olay yerinde telef oldu.

Sungu Beldesi Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Naif Barlık, telef olan koyunların 10 kişiye ait olduğunu ve bazı vatandaşların mevcut olan koyunlarının tamamının öldüğünü belirtti. Barlık, 5-6 tane koyunu olan birçok fakir ailenin de koyunların telef olmasından dolayı mağdur olduklarını söyledi.

Koyunların dışında vatandaşın başka geçim kaynağının bulunmadığını belirten Naif Barlık, "Çobanımız sürüyü Sungu Beldesi Hava Meydan Komutanlığı mevkii ve Karasu Nehri kıyısından beldeye doğru getiriyordu. Karşı yönden de yaklaşık 400 büyükbaş hayvan koşarak koyunlara doğru gelmeye başladı. Tel örgü ve nehir arasında kaçma şansları bulunmayan koyunlar büyükbaş hayvanların altında ezilerek telef oldu. Telef olan koyunları sağlığı tehlikeye düşürmemesi için belde çöplüğüne gömdük" dedi.

Olayı duyduktan sonra kendisinin de bölgeye gittiğini söyleyen İl Tarım Müdürü Murat Yıldız ise, "Büyükbaş hayvanlar, çobanlar tarafından dar ve geçişi çok zor bir alandan geçirilirken karşılarına çıkan sürüdeki 77 tane koyun telef olmuştur. Burada bir ihmal söz konusu. Bu kadar geniş alan dururken hayvanları dar alandan geçirmenin bir anlamı yok. Bu aşamada Tarım Müdürlüğü olarak yapacağımız bir şey yok. Ama vatandaşımızın mağdur olmaması için mevzuat kapsamında tutanaklarımızı tuttuk ve bir rapor halinde ilgili makamlara göndereceğiz" diye konuştu.

HAYVANLAR ARASINDA ÇIKAN İZDİHAMDA 77 KOYUN TELEF OLDU
HAYVANLAR ARASINDA ÇIKAN İZDİHAMDA 77 KOYUN TELEF OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2010 Çarşamba 16:35:05
Güncelleme :26 Mayıs 2010 Çarşamba 17:39:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?