4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

HEM'den avcılık kursu

MUŞ'TA AVCILIK KURSU AÇILDI

Muş Halk Eğitimi Merkezi'nde avcılık kursu açıldı. Orman Milli Parklar Mühendisliği ve Muş Avcılar ve Atıcılar Derneği'nin ortaklaşa açtığı kursa 40 kursiyerin katıldığı bildirildi.

Muş Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Haldun Bayrak, avcılık sertifikası olmayanların ava çıkamayacaklarını söyledi. Orman Milli Parklar Mühendisliği ile ortaklaşa kurs açtıklarını ifade eden Haldun Bayrak, kursa şu anda 40 kursiyerin katıldığını belirtti.

Kursta temel eğitim, sağlık eğitimi, silah eğitimi, av köpeği eğitimi ve ekolojik denge eğitimi konularında eğitim verildiğini vurgulayan Bayrak, ayrıca iki eğitmen ve bir kurs sorumlusunun görevli olduğunu dile getirdi. Kursa katılanların 71,50 lira Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne yatırdığını kaydeden Bayrak; "Avcılık sertifikası olmayanlar av çıkamayacaklar. Biz de avcılarımızın kaçak avcı durumuna düşmemeleri için Orman Milli Parklar Mühendisliği ile avcılık kursu açtık. Kursta iki eğitmen ve bir kurs sorumlusu görev yapıyor. Kurs bedeli olarak Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne 71,50 lira ücret yatırıyorlar. Kurs sonunda sınav yapılacak ve başarılı olanlara avcılık sertifikası verilecektir" dedi.

Haldun Bayrak, ava çıkmadan önce avcıların mutlak olarak silah ruhsatı, kulüp üye belgesi ve orman bakanlığından alınan avlanma kartlarını yanlarına almaları gerektiğini ve ayrıca av yapılan alanların av sahasına açık olup olmadığının bilinmesi, yasaklanan bölgelerde av yapılmamasını, nerede av yapılacağına dair bilgi almak isteyenlerin de Muş Avcılar ve Atıcılar Derneği'ne başvurabileceklerini belirtti. "Gerçek avcı yalnız av hayvanlarını vuran değil av yaparken bile doğayı koruyandır" diyen Bayrak, "İlimiz yaban av türünde en çok bulunan keklik türünü barındırmaktadır. Bizlerin bu keklik türünü korumamız gerekir, neticesinde av da bir spor türüdür. Nasıl her spor dalı kuralıyla oynanıyorsa, avcılıkta kuralına göre yapılmalıdır. Ben Muş avcısının ne kadar fazla duyarlı olduğunu biliyorum. Nitekim bu kurs kayıtlarındaki müracaatlarla da görülmüştür, avcımız bilinçli av yapmak istiyor, bizler kulüp olarak bunun farkındayız ve bunun için de elimizden gelen her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız" şeklinde konuştu.

MUŞ'TA AVCILIK KURSU AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2010 Cumartesi 13:51:04
Güncelleme :9 Ocak 2010 Cumartesi 19:34:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?