3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Her türlü hizmet var ama hasta yok

SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na devredilmesinin ardından tüm yurttaki hastanelerde büyük bir yoğunluk ve karmaşa yaşanırken, ismi ’82. Yıl Devlet Hastanesi’ olarak değiştirilen eski Muş SSK Hastanesi’nde doktor sıkıntısından dolayı sakinlik yaşandığı bildirildi.

Eski Muş SSK Hastanesi’nde doktor eksikliğinden dolayı hastalar, Muş Devlet Hastanesi’ne sevk ediliyordu. Muş Devlet Hastanesi’nde tedavileri yaptırılan SSK’lı hastalar, yeni yasanın kendileri için bir değişiklik arz etmediğini belirtti. İl Sağlık Müdürü Dr. Kenan Akpolat da, ismi ’82. Yıl Devlet Hastanesi’ne yeni personel takviyesi yapılarak gelecek hafta içerisinde tam teşekküllü hizmet verecek duruma getirileceğini söyledi.

Yeni çıkarılan yasa ile 19 Şubat tarihinde Muş SSK Hastanesi’nin kendilerine devredildiğini söyleyen Kenan Akpolat, "SSK Hastanesi dispanser olarak hizmet verdiğinden dolayı hastalar Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi ediliyordu. Bu sebeple ilimizde pek fazla bir değişiklik olmadı. 82. Yıl Devlet Hastanesi önümüzdeki hafta içerisinde personel takviyesi yapılarak tam teşekküllü olarak hizmet vermeye başlayacaktır" dedi.

Öte yandan, ’82. Yıl Devlet Hastanesi’nde sadece bir pratisyen doktorun görev yaptığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2005 Çarşamba 12:23:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?