19
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Hırsızlar öğrenci çıktı!

Muş'ta resmi kurumlarda meydana gelen hırsızlık olaylarının failleri Muş Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları sonucu yakalandı.

Alınan bilgilere göre Muş'un Kültür Mahallesi'nde bulunan 1 Nolu Sağlık Ocağı'nda geçen ay içerisinde iki defa hırsızlık olayı yaşanmasının ardından Hürriyet Mahallesi'nde bulunan Fatih İlköğretim Okulu'nun da bilgisayarlarının çalınması Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerini harekete geçirdi.

Resmi kurumlarda meydana gelen hırsızlık olaylarında bilgisayar kasası ve monitörlerin çalınması sebebiyle il genelindeki tüm bilgisayar sektöründeki esnaflarla bağlantı kuran Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri olayı kısa süre içerisinde aydınlattı.

Çalınan bilgisayarlardan bir tanesinin tamir için bilgisayarcıya getirilmesinin ardından şahısları takibe alan Asayiş Şube Müdürlüğü Ekipleri, bilgisayarcı ile irtibat kuran şahsı takibe aldı.

Şahsın Minare Mahallesi'nde bulunan bir eve girdiğini tespit eden polis, Cumhuriyet Savcılığı'ndan aldığı arama kararı ile eve baskın düzenledi. Evde yapılan aramalarda R.K. (20), K.T. (21), Y.A. (19), H.G. (18) ve M.S.A. (16) isimli şahıslar gözaltına alınırken resmi kurumlardan çalındığı tespit edilen bilgisayarların bir kısmı da ele geçirildi.

Olayla ilgi olarak daha sonra şahısların sorgulamaları neticesinde 09.03.2008 gecesi Fatih İlköğretim Okulu'ndan çalınan 10 bilgisayardan 8 tanesi, 12.05.2008 gecesi Cumhuriyet Lisesi'nden çalınan bir bilgisayar, bir yazıcı ve bir koltuk ile 1 Nolu Sağlık Ocağı'ndan çalındığı tespit edilen 1 adet bilgisayar ve 1 adet LCD bilgisayara monitörü ele geçirildi.

Gözaltına alınan şahıslardan K.T. ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılırken R.K., Y.A., H.G. ve M.S.A. isimli şahıslar adli makamlara sevk edildiler.

Olayla ilgili olarak yakalanan şahısların il genelindeki çeşitli okullarda öğrenci oldukları ve bekar evinde kaldıkları belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2008 Salı 17:02:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şerif saracoğlu IP: 78.174.215.xxx Tarih : 15.05.2008 21:54:26

başka ne beklersin devlete zarar verenden allah cc hesap sorsun hırsızlardan