3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Hırsızlık şebekesi çökertildi

HIRSIZLIK ŞEBEKESİ ÇÖKERTİLDİ

Muş İl Jandarma Komutanlığı tarafından sürdürülen 5 aylık çalışmalar neticesinde 15 kişilik hırsızlık şebekesi çökertildi.

Konuyla ilgili Muş Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde meydana gelen hayvan hırsızlıklarının aydınlatılması için 5 ay önce çalışma başlatıldığı bildirildi. Yapılan çalışmalar neticesinde Diyarbakır, Bitlis, Bingöl, Erzurum ve Ağrı illerinde R.T. ve B.S. isimli şahısların liderlik yaptığı 15 kişilik grubun örgütlü olarak hayvan hırsızlığı ve dolandırıcılık suçlarını gerçekleştirildiği tespit edildi. Açıklamada, "Organize suç örgütüne yönelik Bulanık

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Muş İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından operasyon icra edilmiştir. Yapılan operasyon kapsamında Muş il merkezi ve ilçeleri, Bingöl'ün Solhan ve Genç ilçesi, Bitlis il merkezi ve Tatvan ilçesi, Diyarbakır'ın Kulp ilçesi, Ağrı merkez ve Patnos ilçesi, Erzurum'un Hınıs ilçelerinde meydana gelen toplam 22 faili meçhul hayvan hırsızlığı olayı aydınlatılmıştır" denildi.

Şebekenin 21 adet büyükbaş ve 382 adet küçükbaş hayvanı çalınarak Ağrı, Bitlis ve Erzurum illerinde canlı olarak piyasaya sürüldüğünün belirtildiği açıklamada, "Operasyonlarda ele geçirilen çalıntı hayvanlardan 53 adet küçükbaş, 3 büyükbaş hayvan sahiplerine teslim edilmiştir. Operasyonlarda gözaltına alınan 13 şahıstan 8'i çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanırken, 5 şahıs ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır. Ayrıca iki şüphelinin de aranmasına devam edilmektedir" ifadelerine yer verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2010 Pazartesi 16:52:04
Güncelleme :12 Nisan 2010 Pazartesi 17:03:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?