3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Hizmet kalitesi yükselecek

Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Dr. Muhammet Arap, hastanede hizmet kalitesini arttırmak için çalışmaların yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü söyledi.

Makamında yaptığı açıklamada Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin 1 Temmuz 2005 tarihinden itibaren resmi olarak Muş Devlet Hastanesi'nden ayrıldığını ve Muş için ikinci bir hastane durumuna geldiğini söyleyen Dr. Muhammet Arap, Kadın Doğum ve ÇocukHastalıkları Hastanesi'nin Türkiye'deki sayılı hastanelerden birisi olduğunu kaydetti.

Hastanenin işleyiş sisteminin tam anlamıyla oturduğunu ve eksik malzemelerinin tamamlanması için çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Dr. Arap, "Hastanemiz 6 kat ve 150 yatak kapasitelidir. Şu anda 2 kat kadın doğum servisi, 3 kat çocuk servisi ve 1 katta yardımcı personel eksiği sebebiyle kullanıma kapalı durumdadır. İki hasta kapasiteli odalarımızda banyoda mevcuttur. Oldukça özellikli bir hastaneye sahibiz. Şu anda kadın doğum ve çocuk hastalıkları konusunda bütün hizmetler veriliyor. Hastanemiz için önemli bir eksiklik olan ultrason cihazının alımı için işlemler yürütülüyor. İhale aşamasında olan ultrason cihazının ihalesi Aralık ayı içerisinde yapılacaktır. Cihazımız hizmete girdikten sonra radyoloji uzmanına ihtiyacımız olacak" dedi.

Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne kurulması planlanan acil servis içinde açıklamada bulunan Muhammet Arap, "Acil servis için alt yapı çalışmaları tamamlandı. Sadece hasta başı monitörleri ve defibratör gibi malzeme eksikleri bulunuyor. Bunlarında ihalesi yapılıp kısa süre içerisinde alımı yapılacaktır. Hastanemizde doğum vakaları için acil hizmeti zaten verilmekte. Ancak yeni acil servis açılmasıyla çocuk hastalıkları konusunda da acil hizmeti geniş kapsamlı olarak verilecek. Yalnız acil servis için personel ihtiyacımı bulunmaktadır. Bu ihtiyaçları karşılamadan acil servis hizmetlerinin yürütülmesi biraz zor olacak. 5 hekim ve 6 hemşire ihtiyacımızın karşılanması için gerekli girişimlerde bulunduk. Gerekli atamalar yapılır yapılmaz acil servis hizmeti başlayacaktır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2005 Cumartesi 17:36:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?