6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUŞ

Horoz 'yumurtladı'

Muş’ta merkez Yeşilyurt mahallesinde yaşayan Nizamettin Tuncer, beslediği Hakkı isimli horozunun yumurta verdiğini öne sürdü.

Yeşilyurt mahallesi Şehit Ömer Büyüktapu caddesinde yaşayan Nizamettin Tuncer,küçük yaşlardan bu yana hayvancılık yaptığını söyledi. Yetiştirdiği bir horozun, yumurta verdiğini öne sürdü.

Muş’ta horoz 'yumurtladı'

Sabah işe gitmeden önce eşinin kümeste horozun çok fazla bağırdığını söylemezi üzerine kümese gittiğini ve Hakkı isimli horozun yumurta yaptığını gördüğünü belirten Nizamettin Tuncer, yumurtanın bu horozdan olduğuna emin olduklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

‘’Eşim horozun kümeste ses çıkardığını söyledi. Bunun üzerine bede horozun neden bağırdığını bakmak için kümesi gittim ve horozun kümeste oturduğunu ve altında küçük bir yumurta görünce şişkinlik içerisinde kaldım. Böyle bir olayla ilk defa karşılaşınca oldukça etkilendim. Ben de arkadaşlara böyle bir mucize olabilir mi diye sordum? İlk defa böyle bir şey gördüm. Bu konuda eminim. Bu yumurta diğer yumurtalardan küçük, güvercin yumurtasına benziyor.bunu duyan komşularımda inanmıyor ama bu horozun yumurtladığına eminim ’’ dedi

Merkezde veterinerlik yapan Veteriner Hekim Ali ise, gazetecilere böyle bir hadise ile ilk kez karşılaştığını belirterek, “anormal bir durum. Hayretle karşılanacak bir şey. Bu hayvanda büyük bir ihtimal fizyolojik bir bozukluk var. Bu bilim dışı bir olay. Böyle bir olay olmaması gerekir. Aynı anda hem erkeklik organlarına, hem de dişilik organlarına sahiptir diye düşünebiliriz çünkü kırdığım yumurtanın içinde sarı yok ” dedi.

Konu ilgili olarak Van 100. Yıl Üniversitesi Kanatlı Hayvan Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç Dr. Timur Gürhan’la, telefonla görüştüğünü ifade eden Ali Tuncer, bu durumun anormal bir olgu olduğunu, imkan varsa hayvanda otopsi yapılmasını istediğini söyledi.

Star
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2012 Çarşamba 13:07:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?