4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Hüseyin Çelik muhalefete yüklendi

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, AK Parti'nin milletin sırtını dayayacağı yegane parti olduğunu belirterek muhalefete yüklendi. Çelik, "Büyük düşünmezseniz başınıza taş yağar ama ben gökten yağacak taşları kastetmiyorum, atılacak taşları kast ediyorum" ifadesini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Muş'ta AK Parti'nin düzenlediği mitinge katıldı. Bu sabah karayolu ile Bitlis'ten Muş'a gelen Çelik, Belediye Meydanı'nda halka hitap etti. AK Parti Muş Belediye Başkan Adayı Necmettin Dede'nin icraatlarını anlatıp halktan oy istemesinin ardından kürsüye çıkan Bakan Çelik, muhalefete yüklendi. Halkın seçimlerde AK Parti'den yana tercihlerini koyması gerektiğini söyleyen Çelik, başkaları gibi lafla değil icraatlarla halkın karşısına çıktıklarını anlattı.

Seçimlerin hesap zamanı olduğunu kaydeden Çelik, "Seçimlerde iktidar yaptığı icraatlardan dolayı, muhalefet yaptığı muhalefet tarzından dolayı hesap verir. Biz size hesap vermekten büyük bir şeref duyuyoruz. AK Parti 2002 yılında kuruldu. Kuruluşundan 14 ay sonra genel seçimlere gidildi ve bu seçimlerden halkımızdan oy istedik. Millet bize yüzde 34,14 oy verdi, tek başımıza iktidar etti. Aradan 2 yıl geçti. Bütün Türkiye gibi Muşlu hemşehrilerimiz de 2004 yerel seçimlerinde bize yüzde 40 oy verdi. Aradan 5 yıl geçti, bu halk icraatlarımızı gördü ve tekrar huzurunuza geldik, halkımız bize bu kez de yüzde 47 oy verip bizi tek başımıza yine iktidar yaptı. Şimdi dördüncü kez huzurunuza geliyoruz, size hesap veriyoruz ve destek istiyoruz" dedi.

AK Parti'nin 29 Mart yerel seçimlerine çok güçlü bir şekilde girdiğini söyleyen Hüseyin Çelik, "Yapılan kamuoyu araştırmalarına göre seçime katılan bütün siyasi partilerin alacağı toplam oy AK Parti'nin oyu kadar etmiyor. Halk bizim kara kaşımıza aşık olduğu için oy vermiyor, halk hizmete oy veriyor. 'İşimiz hizmet, gücümüz millettir' diyoruz. Muşlular AK Parti'ye niye oy veriyor? Bizim dönemimizde ilköğretimde okullaşma yüzde 96'ya çıktı, mesleki teknik eğitim de yüzde 40'a çıktı. Muş'ta çocukların faalolarak kullandığı her üç derslikten birisi bizim iktidarımızda kuruldu. 2003 yılında Muş'ta bin 701 öğretmen vardı, şimdi 3 bin 536 öğretmen var. Muş'ta fen lisesi yoktu, fen lisesi benim iktidarım döneminde açıldı. Bir tane anadolu öğretmen lisesi vardı, ikincisini biz açtık. Çocuklarımız için 10 adet yurt yaptık. Bulanık'ta öğretmen evi planladık, 10 ayda bitireceğiz. Kimsenin aklından Muş'a üniversite kurulacağı gelmiyordu. Her gelişimizde üniversite istediniz ve halkımızın bu talebini biz emir olarak gördük ve Muş Alparslan Üniversitesi'ni açtık" açıklamasını yaptı.

"AK PARTİ IRKÇI VE AYRIMCI BİR PARTİ DEĞİL AMA MUHALEFET RAHATSIZ OLUYOR"

Terörden zarar görenlere hükümetlerinin ciddi destekler verdiğini anlatan Çelik, "Terör yüzünden mezra ve köyler boşaltıldı, hayvanlar telef oldu, tarlaları zarar gördü. 10 bin dosya müracaat etti, yıllardır göçüp giden, varoşlarda kalan insanlar buralarda sefil oldular. Bunların derdini kimse sormadı. İlk defa 5234 sayılı kanun çıktı, terör ve terörle mücadeleden zarar görenlere destek verildi. Bu kapsamda 11 milyon TL para ödendi. Bunu niye yaptık çünkü başta Başbakan Erdoğan var, AK Parti var. Bu parti ırkçı bir parti değil, bölgeci değil, ayrımcı değil, herkesi kardeş sayan, Kürt-Türk ayırımı yapmadan bağrına basan bir partidir. Yapılan hizmetleri saatlerce burada anlatabilirim. Muhalefet bundan rahatsız, biz ağzımızla kuş tutsak, 'Hayvan haklarına aykırıdır' derler ve muhalefet ederler. AK Parti olarak yaptığımız hizmetlerde muhalefete verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz. Deniz Baykal'ın iktidar olmak, başbakan olmak gibi bir mecali var mı? Bahçeli'nin, DTP'nin mecali var mı? Bunların derdi AK Parti'nin oyunu aşağı çekmektir. AK Parti'nin güçlü olması demek milletin güçlü olması demektir, Ergenekon ve benzeri çetelerin bir daha ortaya çıkmaması demektir. Faili meçhul cinayetlerin yaşanmaması ve hesabının sorulması demektir. Deniz Baykal bugünlerde çok hırçın. Sebebi yaşı 70'i geçti, bir türlü başbakan olamıyor. Deniz Baykal'ı başbakan yapacak formülü buldum. 23 Nisan'da koltuklara öğrenci oturtuyoruz ya. Başbakan'a rica edeceğim ve koltuğa Baykal'ın oturmasını rica edeceğim. AK Parti milletin sırtını dayayacağı yegane temel partidir. Siyasetin varlık sebebi halka hizmet etmektir. Biz bu hedef doğrultusunda halkımıza hizmetkar olmak için varız. AK Parti'nin elini yükseltin yoksa millet kaybeder. Ayışığı'nı, Yakamoz'u biliyorsunuz değil mi. Bu tuzakları hazırladılar ama biz yılmadık. Çünkü biz Ergenekon'a dayalı olarak siyaset yapmıyoruz. Devlet içine çöreklenmiş çetelere sırtımızı dayamıyoruz, halkımıza sırtımızı dayıyoruz" ifadelerini kullandı.

"BÜYÜK DÜŞÜNMEZSENİZ BAŞINIZA TAŞ YAĞAR"

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Muhalefet neredeyse yağmur duasına çıkar gibi kriz duasına çıkacak. 'Borsa düşse de enflasyon yükselse, faiz ayyuka çıksa, esnaf bitse de millet AK Parti'den soğusa' diyorlar. O hevesleri kursaklarında kalacak. Siz Muş'sunuz büyük düşünün, büyük düşünmezseniz başınıza taş yağar ama ben gökten yağacak taşları kastetmiyorum, atılacak taşları kast ediyorum" şeklinde konuştu.
Bakan Çelik, daha sonra karayolu ile Bingöl'e hareket etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Mart 2009 Cuma 14:49:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?