4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

İçme suyu boruları değişti

VARTO'DA İÇME SUYU BORULARI DEĞİŞTİ

Muş'un Varto İlçe Belediye Başkanlığı, içme suyu şebekesindeki asbest borularını değiştirerek yerine daha sağlıklı borular döşüyor.

Varto'da 25 yıl önce döşenen 4 bin 120 metre su şebekesindeki asbest borular belediye ekipleri tarafından değiştiriliyor. Çalışmalarla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Gülşen Değer, su borularının çürümeye başladığını ve vatandaşların sağlığını tehdit ettiğini söyledi. Asbest boruları plastik borularla değiştirdiklerini belirten Başkan Gülşen Değer, çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Toplam 4 bin 120 metre şebeke hattı olduğunu vurgulayan Gülşen Değer, "Bilindiği üzere birçok tehlikeli hastalığa sebep olan ve üretimi yasaklanan asbest boruların değişimi için kendi imkanlarımız çerçevesinde değiştirmeye başladık. Dört mahallemiz asbest borulardan taşınan sudan yararlanmaktaydı. Bu yıl kendi imkanlarımız ile yaptığımız çalışmalar sonucu 2 bin metre 150 ve 200'lük asbest borular değiştirilirken, 2 bin 120 metre ise yeni içme suyu şebekesi döşendi. İçme suyu ana şebekemizdeki çalışmalarımız ise halen sürdürülmektedir" dedi.

Çalışmaların çevre ve sağlık koşullarıyla uyumlu olarak fiziki altyapının geliştirilmesi gibi özel amaçla uyum içerisinde sürdürüldüğünü söyleyen Değer, "Çalışmalarımızın genel hedefi ise ilçemizdeki fiziki ve sosyal altyapı eksikliklerini gidererek kentimizin yaşanabilirliliğini artırmak amacına hizmet etmektedir. İçme suyu şebekesinde sürdürdüğümüz bu çalışmamız ile halkımız sağlıklı bir suya kavuşacaktır" diye konuştu.

VARTO'DA İÇME SUYU BORULARI DEĞİŞTİ
VARTO'DA İÇME SUYU BORULARI DEĞİŞTİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2010 Cuma 16:12:04
Güncelleme :26 Kasım 2010 Cuma 18:22:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?