19
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

İhracat seminerine büyük ilgi

Muş'ta internet kullanımının ihracata katkı sağlaması için düzenlenen eğitim semineri büyük ilgi gördü. 

Muş Valiliği ile Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Genel Sekreterliği tarafından 'İhracat Müşterisi Bulma ve Uluslararası Pazarlama ile İhracata Yönelik Pazar Araştırmaları'nda İnternet Kullanım Semineri düzenlendi. Muş Valiliği toplantı salonunda düzenlenen seminere Vali Erdoğan Bektaş, DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, DAİB Genel Sekreteri Fikret Kabakuş, kurum amirleri Alparslan Üniversitesi Muş Meslek Yüksekokulu öğretim görevlileri ve öğrencileri ile yatırımcılar ve iş adamları katıldılar. 

Düzenlenen seminerde ihracatın ekonomik gelişmedeki önemini anlatan sinevizyon gösteriminin ardından açılış konuşmasını yapan DAİB Genel Sekreteri Fikret Kabakuş, Türkiye'nin ihracat rakamları ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Kabakuş, "Eğitim çalışmaları kapsamında düzenlemiş olduğumuz eğitim programları ve yürüttüğümüz diğer etkinliklerle Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümü olan 2023 yılında ülkemiz için 500 milyar dolar, bölgemiz için ise 8-10 milyar dolar olan ihracat hedefine ulaşmak için tüm kesimlere ihracat bilincinin yayılmasının çabası içerisindeyiz" dedi. 

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel ise daha refah ve daha gelişmiş bir Türkiye için ihracatın en önemli unsurların başında geldiğini belirterek, ihracatın arttırılması için ciddi çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi. İhracatın malın pazarlanmasını pazarlanan malın ise mal üretimini arttıracağını belirten Şengel, ihracatın arttırılması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini ve gelişen teknolojiye ayak uydurup rekabet etmek gerektiğini ifade etti. 

Muş Valisi Erdoğan Bektaş ise yaptığı konuşmada, ekonomik kalkınma ve gelişen teknolojiden bahsetti. Vali Bektaş, dünya gündeminin ekonomik çalkantılar olduğunu ancak Türkiye'de gündemin terör ile işgal edildiğini kaydederek "Ülkemizin gelişmesini ve ilerlemesini istemeyen güçler paçamızdan tutarak bizi geri çekmeye çalışıyorlar. Bu tür olaylardan kurtulup geleceği yönelik atılımları yapmamız lazım" dedi. 

Türk milletinin önünün çok açık olduğunu söyleyen Bektaş, "Millet olarak müreffeh bir geleceği yürüyoruz. İnsan gücü ile beyin gücü ile gidebileceğimiz yerler vardır. Yeter ki biz terlemesini ve çalışmasını bilelim" şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından katılımcılara ihracatta internetin önemi ve yeri konusunda bilgiler aktaran İhracatı Destekleme Merkezi Genel Müdürü Dursun Şahin, katılımcılara bilgiler aktardığı toplantı yaklaşık dört saat sürdü.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 16:43:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?