8
Mayıs
2024
Çarşamba
MUŞ

İhtiyaç sahiplerine yardım

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE GİYİM YARDIMI

İstanbul'da faaliyet yürüten Muş İli Varto İlçesi ve Civar Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği (VARDER) tarafından ihtiyaç sahiplerine giyim yardımı yapıldı.

İstanbul'da yaşayan Vartolular tarafından kurulan VARDER'in göndermiş olduğu giyim yardımları Varto ilçesine bağlı köylerdeki ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılması için imza karşılığında köy muhtarlarına teslim edildi. Köy muhtarları tarafından daha önce tespit edilen ailelere dağıtılmak üzere koliler halinde ilçe merkezinde minibüslere yüklenerek köylere gönderildi.

Yapılan yardımlarla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan VARDER Başkanı Mehmetşah Dursun, yönetim olarak ilk amaçlarının ihtiyaç sahibi ailelere yardım etmek olduğunu söyledi. İlk etapta 2 kamyon giyim yardımı getirdiklerini belirten Dursun; "İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtılmak üzere İstanbul'da esnaflardan aldığımız 2 kamyon dolusu giyim malzemesi getirdik. Yardımları köy muhtarlarımız tarafından tespit edilen hane sistemine göre dağıtmaya çalışıyoruz. Bu aşamada Varto'ya bağlı yaklaşık 50 köye yardım dağıtımına başladık. Önümüzdeki süreçte daha kapsamlı bir biçimde Muş merkez, Bulanık, Malazgirt ve Hasköy ilçelerine bağlı köylerimizde, muhtarlar tarafından tespit edilecek yardıma muhtaç vatandaşlarımıza giyim yardımı yapmaya başlayacağız" dedi.

Varto'ya bağlı Karaköy Köyü Muhtarı Abdulbaki Satan, yapılan yardımların kendilerini heyecanlandırdığını söyledi. Yardım malzemelerini daha önce tespit ettikleri muhtaç ailelere dağıtacaklarını belirten Satan, ihtiyaç sahibi insanlara gönderilen yardımların devam etmesini istedi.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE GİYİM YARDIMI
İHTİYAÇ SAHİPLERİNE GİYİM YARDIMI
İHTİYAÇ SAHİPLERİNE GİYİM YARDIMI
İHTİYAÇ SAHİPLERİNE GİYİM YARDIMI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2011 Cuma 13:22:01
Güncelleme :15 Nisan 2011 Cuma 13:47:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?