4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

İki kardeş seçimlerde rakip oldu

Muş'un Malazgirt ilçesinin Konakkuran beldesi, iki kardeşin başkanlık yarışına sahne oluyor.

29 Mart 2009 tarihinde yapılacak yerel seçimlerin en ilginci Muş'un Malazgirt ilçesinin Konakkuran beldesinde yaşanacak. Konakkuran Belediye Başkanlığı için dört adayın yarıştığı beldede adaylardan ikisi kardeş. Malazgirt ilçesinde ticaretle uğraşan Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) adayı Kemal Çetin (46) ile bağımsız aday Cemal Çetin (48) bugüne kadar pek rastlanılmayan bir seçim yarışına başladılar.

Beş kardeş olan Çetin kardeşlerin seçim yarışı Konakkuran beldesinde ayrı bir seçim heyecanı yaşanmasına sebep oluyor. Çetin ailesinin üçüncü çocuğu olan Cemal Çetin ile dördüncü çocuğu Kemal Çetin, 3 bin 500 nüfuslu Konakkuran'da belediye başkanlığı için yarışıyor. AK Parti ve Saadet Partisi'nin de aday gösterdiği bin 100 seçmenin oy kullanacağı Konakkuran beldesinde seçimin iki kardeş arasında geçeceği belirtiliyor.

Evli ve yedi çocuk babası Cemal Çetin, seçimin demokratik bir yarış olduğunu, sonuçta halkın oyu ile belediye başkanını seçeceğini belirterek, "Halkın yoğun talebi üzerine belediye başkanlığına bağımsız olarak aday oldum. Beldemizin önemli sorunları olan içme suyu, kanalizasyon ve üst yapı çalışmalarını yapmak için belediye başkanlığına talip oldum. Kardeşimde başka bir partiden belediye başkan adayı. Benim için kardeş de üçüncü bir adayda aynıdır. Bu demokratik bir yarıştır. Bu yarışa kardeşimle birlikte girdim. 29 Mart günü inşallah seçmenim beni seçecek ve göreve getirecektir" dedi.

ARAMIZDA SORUN YOK

DTP'nin adayı olan evli ve dört çocuk babası Kemal Çetin ise, belediye başkanlığını kesin olarak kazanacağını iddia ederek, "Biz hizmet için geliyoruz. Beldemizin çamur yollarını biz yapacağız ve içme suyunu biz getireceğiz. Kardeşimle birlikte DTP'den aday adayı olduk ve ön seçim sonrasında ben DTP'den aday gösterildim" diye konuştu.

Ağabeyinin bağımsız aday olduğunu anlatan Çetin, sözlerine şöyle devam etti: "Aday olmak onun hakkıdır ve saygı duyuyorum. Halk 29 Mart'ta iradesini kullanacak. Ağabeyimle, aramızda herhangi bir sorun yok. Türkiye'de iki kardeşin aday olup yarışmasına ben ilk defa şahit oluyorum."
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mart 2009 Pazar 12:05:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?