4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

İl Özel İdare'de ekonomik sıkıntı

Muş Valisi Erdoğan Bektaş, İl Özel İdaresi'nde süreleri dolan işçileri emekliye ayrılması için teşvik edeceklerini kaydetti.

Vali Erdoğan Bektaş, Muş Güzeldağ Kayak Evi'nde incelemelerde bulundu. Burada İl Özel İdaresi'nde emekli olacak işçiler hakkında açıklamalarda bulunan Vali Bektaş, işçi maaşlarını ödemekte sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Belediyelerin durumuna düşmemek için çaba sarf ettiklerini kaydeden ve emeklilik süresi dolan 120 işçinin emekliye ayrılması için teşvik edeceklerini belirten Bektaş, aksi takdirde işçi maaşlarını ödemekte sıkıntı yaşayacaklarını dile getirdi.

Maliye Bakanlığı'nın her yıl ödeneklerde kısıtlama yaptığını ifade eden Bektaş; "İl Özel İdaresi'nde emeklilik süresi dolmuş 120 tane işçimiz var. Biz bu işçilerin emekli olmasını istiyoruz ki geri kalan işçilerimize maaş ve ikramiye ödemekte zorlanmayalım. Maliye Bakanlığı her sene ödeneklerde kısıtlama yapıyor. Çünkü işçilerin maşı Maliye Bakanlığı'nın bütçesinden sağlanıyordu. O zaman böyle tasarlanmıştı. Ancak o kanun Maliye Bakanlığı'na azaltma imkan veriyor. Böyle olunca gelen para azalıyor ve bu sefer işçinin maaş ve ikramiyesinde sıkıntı olabiliyor. Onun için özellikle emekliliği dolan işçilerimizi emekliliğe teşvik etmek istiyoruz. Biz tedbiri alamazsak herkes sıkıntıya girecek. Bu kez diğer işçilerimizin maaş ve sosyal haklarının ödenmesinde zorlanacağız. Emekliliği dolan işçilerimizi emekli ettiğimiz takdirde bu sorunu aşmış oyacağız." dedi.

Ekonomik sıkıntıdan dolayı işleri ağırlıkta taşeron firmalara yaptırdıklarını da söyleyen Vali Bektaş; "Biz belediyelerin durumuna düşmemek için çaba sarf ediyoruz. Belki belediyelerin durumuna düşmeyiz ama iş yapmak istiyoruz. Birçok yerlere yatırım yapmak zorundayız. Biz işçiye verdiğimiz para ile de artık birçok işimizi de taşeronlarla yaptırıyoruz. Mümkün mertebe kendi işçimizi işten çekmek istiyoruz. Hem ihale ile yaptığımız iş daha verimli oluyor, hem de daha iyi netice alıyoruz ve daha ucuza mal oluyor. Aslında belediyelerin de bunu yapması lazım" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2009 Salı 14:17:07
Güncelleme :29 Eylül 2009 Salı 14:21:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?