8
Mayıs
2024
Çarşamba
MUŞ

İl Özel İdare'ye araç takviyesi

MUŞ İL ÖZEL İDARESİ'NE ARAÇ TAKVİYESİ

Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne, 2 milyon 741 bin TL değerinde 10 yeni araç alındı.

Makine parkurunu yenilemek için çalışmalar başlatan İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği taksitle aldığı araçları törenle hizmete soktu.

İl Özel İdare Genel Sekreterliği bahçesinde düzenlenen törene, Vali Ali Çınar, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Bilgin Pişkin, Adalet Komisyonu Başkanı Beytullah Bektaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Mustafa Karaca, Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şihmus Sinecem, kamu kurum amirleri ve kurum çalışanları katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Mustafa Karaca, kurum olarak yılın 365 günü çalıştıklarını söyledi. kışın karla, yaz mevsiminde ise köylerin altyapı çalışmalarına yoğunluk verdiklerini ifade eden Mustafa Karaca, "Bu çalışmaları yapmak için iş makinelerimiz ve teknik personellerimiz hummalı bir şekilde çalışıyorlar. Göreve geldiğimiz gün yaptığımız tespitler sonucunda makine parkurumuzda bulunan iş makinelerimiz oldukça eski, bize getirdiği maliyet ise

bir hayli fazlaydı. İl Genel Meclisimizin destekleri ile bir karar aldık. Makine parkurumuzu yenileme ve güçlendirme adına bir adım attık" dedi.

Araç sayısının 117'ye çıkarıldığını kaydeden Karaca, "2 adet greyder, 1 ekskavatör, 2 damperli kamyon, 1 distribütör, 1 silindir ve 3 tane de pikap olmak üzere toplam 10 aracı makine parkurumuza kattık. Bu araçları İller Bankası'ndan sağlamış olduğumuz kaynakla aldık. 2 Milyon 741 bin TL İller Bankası'na 60 ay vade ile borçlandık. Bize aylık 47 bin 350 TL tutarında oldu. Böylelikle 107 olan araç sayımızı 117'e çıkarmış olduk. Bugün iki makinemizi hizmete sokacağız. Kalan makinelerimiz ise en geç bir ay

içerisinde Devlet Malzeme Ofisi (DMO) tarafından teslim edilecektir" diye konuştu.

Yaşlanan araçların verimden düştüğünü ve yenilemeye ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Vali Ali Çınar ise; "Kırsalda altyapı hizmetlerine önem veriyoruz. Gerek yaz aylarında yeni yapılan yollar ve yolların bakımları, kış aylarında ise karla mücadelede çok etkin çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmaları yürütürken sahip olduğumuz iş makinelerimiz sürekli olarak kullanılıyor. Bazı araçlar yaşlanıp verimden düşüyor. Bu doğrultuda makine parkurumuzun yenilenmesi için acil ihtiyaç duyduğumuz araçların alımı konusunda

karar alıp İl Genel Meclis'imize sunduk. Meclisimizin değerli üyeleri de bizim talep ettiğimiz bütçe tahsisini sağlayıp, bu araçlarımızı almamızda katkıda bulundular. Biz istiyoruz ki burada çalışan işçi ve memur arkadaşlarımız iyi şartlarda hizmet etsinler. Vatandaşlarımız da bu hizmetlerden haberdar olup, çalışan arkadaşlarımıza destek olsunlar" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kurban kesildi. Vali Ali Çınar ve Başsavcı Mustafa Bilgin Pişkin'in anahtarları operatörlere teslim etti.

MUŞ İL ÖZEL İDARESİ'NE ARAÇ TAKVİYESİ
MUŞ İL ÖZEL İDARESİ'NE ARAÇ TAKVİYESİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2011 Pazartesi 12:16:02
Güncelleme :21 Haziran 2011 Salı 18:20:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?