3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

İlk defa lokantada yemek yediler

İLK DEFA LOKANTADA YEMEK YEDİLER

Muş'un Varto ilçesindeki Hürriyet İlköğretim Okulu anasınıfı öğrencileri, ilk defa lokantada yemek yedi.

Sosyal aktivitelere katılmaları için lokantaya götürülen 18 anasınıfı öğrencisine, ayrıca yemek yeme adabı da öğretildi.

İlçede faaliyet yürüten bir lokantada çalışan bir velinin teklifi üzerine öğrencileri lokantaya götürdüklerini belirten Hürriyet İlköğretim Okulu Anasınıfı Öğretmeni Senem Daştan, bu tür faaliyetlerin çocukların gelişiminde büyük katkısı olduğunu söyledi.

Lokantada yemek yemenin uygulamalı bir şekilde öğrencilere öğretildiğini ifade eden Senem Daştan, "Öğrencilerimiz toplum içerisinde nasıl hareket edeceklerini, lokantada nasıl yemek yiyebilecekleri, bir iş yerinde nasıl alışveriş yapacakları konusunda kendilerine uygulamalı bir şekilde anlatmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimiz hem bilgilensin hem de büyüdükleri zaman toplumda nasıl davranılması gerektiği konusunda kendilerine umarım faydalı olmuşuzdur" dedi.

Lokantada garson olarak çalışan Şinasi Şahin isimli veli ise, "Öğrencilerimiz kış mevsiminden bu yana dışarı çıkmamıştılar. Kendilerinin lokantada yemek yeme ve yemek esnasında nelere dikkat edilmesi yönünde öğretmenimize durumu bildirdik. Öğretmenlerimiz de bizleri kırmayıp öğrencilerimizi lokantaya getirdi" diye konuştu.

İLK DEFA LOKANTADA YEMEK YEDİLER
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 17:29:02
Güncelleme :18 Mart 2010 Perşembe 17:33:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serap ŞEKER IP: 78.165.213.xxx Tarih : 24.03.2010 21:43:32

Arkadaşım tebrik ediyorum .Çocuklara nekadar anlatsan, uygulatsan bu kadar kalıcı bir öğrenme gerçekleşmezdi, yıllar geçse de orda yaşadıkları atmosferi  unutmayacaklar ,sonsuz belleklerinde tatlı ve hoş bir anı olarak yerini alacaktır.Bir öğretmen olarak çocuklara yaşattıkların ve  için emeğin için teşekkür ediyor, başarılarının ve çalışmalarının devamını diliyorum.