8
Mayıs
2024
Çarşamba
MUŞ

İnsan kemikleri bulundu

MUŞ'TA İNSAN KEMİKLERİ BULUNDU

Muş'un Bulanık ilçesindeki yol yapım çalışmalarında insan kemiklerine rastlandı. Bulunan kemiklerin, hangi döneme ait olduklarının tespit edilmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildiği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Bulanık ilçesi Söğütlü köyü mevkiinde Karayolları ekipleri tarafından yürütülen Bulanık-Ahlat yol yapım çalışmaları esnasında hafriyat alanında insan kemikleri buldu. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine Bulanık Cumhuriyet Savcısı ile jandarma ekipleri geldi. Yapılan incelemenin ardından hafriyat çalışması durduruldu.

Bulanık İnsan Hakları Derneği Temsilcisi Avukat Süleyman Akkaya, ekiplerin yol yapım çalışması sırasında insan kemiklerine rastladığını belirterek, "Bulanık'tan gelen jandarma ve savcılık yetkilileri bölgede inceleme yaptı. Bunun sonucunda da çeşitli raporlar tutuldu. Bu çalışmanın sonucunu bekliyoruz. Jandarma ve savcılık inceleme başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda söz konusu yerle ilgili net bulgular ortaya çıkacaktır" dedi.

Konuyla ilgili gazetecilere bilgi veren Bulanık Kaymakamı Ferit Görükmez ise, kemiklerin yeni döneme ait olmadığını kaydetti. Kemiklerin İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildiğini dile getiren Ferit Görükmez, "Bulanık-Ahlat yol yapım çalışmaları için hafriyat çıkarılan bölgede çalışanlar tarafından bazı kemikler bulundu. Kemiklerin bulunduğu bölgede herhangi bir höyük veya benzeri yapıya rastlanmadı. İlk izlenimlerimiz, oranın eski bir tarihe ait mezarlık olduğu yönünde. Toplu mezar söz konusu değil.

Kemikleri, hangi döneme ait olduklarının tespit edilmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderdik. Raporların bize ulaşmasının ardından ne yapacağımıza karar vereceğiz" şeklinde konuştu.

MUŞ'TA İNSAN KEMİKLERİ BULUNDU
MUŞ'TA İNSAN KEMİKLERİ BULUNDU
İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2011 Salı 11:55:04
Güncelleme :20 Temmuz 2011 Çarşamba 13:56:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?