9
Mayıs
2024
Perşembe
MUŞ

İyileşip doktor olacak

BÖBREK HASTASINI MAHİR'İN DRAMI

Muş'un Varto ilçesinde böbrek hastası Mahir Dolaşmaz, okuyup doktor olmak istiyor.

İlçeye bağlı Yurttutan köyünde ikamet eden ve 14 yıl önce babası tarafından terk edilen, annesi ve kardeşleriyle birlikte yaşayan Mahir Dolaşmaz, iyileşip okumak istiyor.

Hastalığından dolayı ilköğretim 2. sınıfta eğitimini yarım bırakan Mahir Dolaşmaz, 5 yıl ilaç tedavisi gördüğünü ve 2 yıldır da diyaliz makinesine bağlı yaşadığını söyledi.

Henüz 1 yaşındayken babasının kendilerini terk ettiğini kaydeden Mahir Dolaşmaz, ağabeyi, ablası ve annesiyle yalnız yaşamaya başladıklarını kaydetti. Annesinin de epilepsi hastası olduğunu ifade eden Dolaşmaz; "Ben daha önce Yurttutan Köyü İlköğretim Okulu'na devam ediyordum. İlkokula devam ederken hastalandım ve hastanede grip teşhisi konularak yatırıldım. Yapılan tetkiklerde böbreklerimin çalışmadığı ortaya çıktı. Okulu bırakmak zorunda kaldım. 5 yıl ilaç tedavisi gördüm ama fayda vermedi. Evde diyalize girdim. İki yıldır diyalize bağlı yaşıyorum. Benim en büyük isteğim okuyup doktor olmak" dedi.

BÖBREK HASTASINI MAHİR'İN DRAMI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2011 Cumartesi 16:35:04
Güncelleme :15 Ocak 2011 Cumartesi 16:44:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
barış IP: 88.231.195.xxx Tarih : 29.01.2011 00:06:39

Diyaliz ünitesi vartolulara hayırlı olsun.Değerli meslektaşlarım ve dostlarım Garip ile Hüseyine yeni görevllerinde başarılar dilerim.