8
Mayıs
2024
Çarşamba
MUŞ

Kaçak elektriğin faturası ağır!

KAÇAK ELEKTRİĞİN FATURASI 40 MİLYON TL

TEDAŞ Muş Müessese Müdürü Murat Karagüzel, bir yıl içinde 200 milyon kw saat kaçak elektrik kullanıldığını açıklayarak 600 kişi hakkında yasal işlem başlattıklarını söyledi.

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. Muş Müessese Müdürü Murat Karagüzel, Muş'ta kaçak elektrik kullanımının yüzde 50 civarında olduğunu belirterek, kaçak elektrik kullanımının hırsızlıktan başka bir şey olmadığını vurguladı. Muş'ta kaçak kullanımı azami seviyeye indirmek için 6 ekip kurduklarını belirten Murat Karagüzel, ekiplerin Muş merkez ve ilçelerde sürekli denetim yaptıklarını ifade etti. Muş'ta bir yılda 200 Milyon kw saat kaçak elektrik kullanıldığına dikkat çeken Karagüzel, "Muş'ta kaçak elektrik

kullanımı yüzde 50 oranındadır. Biz TEDAŞ olarak bu oranı düşürmek ve kaçak kullanımı ortadan kaldırmak için 13 kişiden oluşmak üzere 6 ekip kurduk. Ekiplerimiz merkez ve ilçelerde kontrollerini sürdürüyorlar. Kaçak elektrik tespiti için köylere ve mahallelere giden ekiplerimiz, zaman zaman vatandaşlar tarafından tehdit ediliyor. Köylerde köpekler ekiplerimize saldırıyor. Yaşanan bu olumsuzluklara rağmen tespit ettiğimiz 600 kişi hakkında yasal işlem başlatmış bulunuyoruz. Bu 600 kişi yapılan yasal işlemin ardından savcılığa sevk edilmiştir" dedi.

Muş'ta 2010-2011 yılları içerisinde 200 Milyon kw saat kaçak elektrik kullanıldığını belirten Karagüzel, bu oranın devlete 40 Milyon TL'ye mal olduğunu açıkladı. Bunun yanı sıra sanayi kuruluşlarında ve aşırı yüklenmeden dolayı trafo merkezlerinde arızalar meydana geldiğini hatırlatan Karagüzel, voltaj düşüklüğü nedeniyle vatandaşların elektronik cihazlarının da arızalandığını kaydetti.

Kaçak elektrik kullanımı ile ilgili olarak uyarılarda bulunan Karagüzel şöyle konuştu:

"Unutmayınız ki, kaçak elektrik kullananların tüketimlerini de siz karşılamaktasınız. Kaçak elektrik kullanımı, enerji üretiminde maliyeti arttırarak, tüketimde enerji fiyatlarının yükselmesine neden olur. Abonelere kaliteli, kesintisiz ve ucuz elektriğin dağıtımını zorlaştırır. Kaçak elektrik kullanımı, can ve mal güvenliğini tehlikeye atar, dağıtım şebekesine zarar verir, yasal abonelerin sağlıklı enerji kullanmalarına engel olur. Sonuç olarak, kaçak elektrik kullanımı, bir kesimin sosyal adalet ve

eşitlik ilkelerine aykırı bir biçimde kullandığı elektriğin bedelinin, toplumun tümüne ödettirilmesi anlamına gelmektedir. Bu durum büyük bir kesime yapılan haksızlığı da beraberinde getirmektedir."

İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2011 Perşembe 12:19:00
Güncelleme :11 Şubat 2011 Cuma 17:55:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
seyithan demirbilek IP: 94.122.27.xxx Tarih : 21.02.2011 14:36:29

sn.Murat KARAGÜZEL bu çalışmadan öturu muş adına teşekur ve şukranlarımı sunarım