3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Kaçak elektrik alarmı

TEDAŞ Müessese Müdürü Mustafa Sezgin, Muş genelinde yüzde 55.8 olan kaçak ve kayıp elektrik oranının aşağılara çekilmesi için geniş kapsamlı çalışmalar başlattıklarını söyledi.

TEDAŞ Müessese Müdürlüğü'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan TEDAŞ Müessese Müdürü Mustafa Sezgin, vatandaşların bilinçlendirilmesi ve kurumun sistematik şekilde çalışmasıyla bir müddet sonra kaçak ve kayıp oranlarının aşağılara doğru düştüğünün görüleceğini belirtti.

Vatandaşlara, elektriği satan kuruluşun gelip kontrol yapacağını ve sattığı elektriğin parasını alacağı fikrinin aşılanması gerektiğini vurgulayan Sezgin, "Kaçak elektrik kullanımının ayıp ve utanç verici bir konu olduğu bilincinin yerleşmesi gerekiyor. Yeni gelen yasalara göre, kaçak elektrik kullanımı nitelikli hırsızlık suçuna girecek ve artık elektrik hırsızlığına hapis cezaları gelecek. Devlet artık kaçak elektrik kullanımının üzerine çok ciddi adımlarla gidiyor" dedi.

2005 yılı içinde kaçak ve kayıp oranının aşağılara çekilmesi için çalışmalarının sıklaştırdıklarını söyleyen Sezgin, "Mevcut kaçak takip servisi çalışanlarının yanı sıra 18 kişilik bir ekipten oluşan 'Kaçak Koordinatörlüğü' bünyesinde 9 mobil ekip oluşturulmuştur. Bu ekiplerimiz 40 gün içinde 20 bin aboneyi kontrolden geçirip, 3 bin 755 mühürsüz sayaç yeniden mühürlenmiş, abonelikleri bulunmayan 901 abone kayıt altına alınmıştır. Ayrıca müdürlük binasında çalışan personellerimiz il merkezinde 2 bin 600 aboneyi bizzat ziyaret ederek broşür dağıtmış ve kaçak kullanılmaması konusunda uyarmışlardır. Bu mücadelenin yanı sıra teknik kayıplarında önüne geçilmesi için ekiplerimizin çalışmaları sürmektedir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2005 Cumartesi 16:03:46
Güncelleme :4 Temmuz 2005 Pazartesi 14:42:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?