4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Kaçak su kullanımına ceza!

MUŞ'TA 25'E YAKIN KURUM KAÇAK SU KULLANIYOR

Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, bazı resmi kurumların kaçak su kullandığını ve bu kurumlara 25 ile 30 bin lira arasında para cezası verdiklerini belirtti.

Muş Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantısı, Başkan Necmettin Dede başkanlığında yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Dede, çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgiler aktardı. Kaçak su kullanımı konusuna da değinen Başkan Dede, 25'e yakın resmi kurumun kaçak su kullandığını tespit ettiklerini kaydetti.

Kaçak su kullanan resmi kurumlara ve göz yuman belediye personeline tepki gösteren Dede, bu kurumların suyunu keseceklerini belirtti. Özellikle bir hastanenin 130 bin lira su borcu bulunduğunu kaydeden Dede, hukuki olarak hastanelerin suyunu kesemediklerini ve hastaneyle hukuk savaşı verdiklerini kaydetti.

Dede, “Bazı resmi kurumlar kaçak su kullanıyor ve buna göz yumulmuş. Biz bürokratlarımızın yerini değiştirdik, yeni gelen elemanlar bu kaçağı fark ettiler ve her birine 25-30 bin lira civarında para cezası kesildi. Bir hastanemizin 130 bin lira civarında su borcu bulunmakta. Bu hastaneyle hukuk savaşı veriyoruz. Hukuken hastanenin suyunu kesemiyoruz. O hastane parasını aldığı zaman kendi personeline döner sermayeden parayı ödüyor. Gerekirse bu suyu keseriz, hukuki sorun da olsa keseriz. Bizi saymayanı biz hiç saymayız. Onlara hizmet götüreceğiz, onların pisliğini temizliyorsak hakkımı da vermesi gerekir. Ben hakkımı alırım. Bunu da ben bürokratlarımla yapabilirim. Bazı okullar ve ismini vermek istemediğim resmi kurumlar kaçak su kullanıyor. Bunların önüne geçeceğiz. Kaçak su kullanımına izin vermeyeceğiz” dedi.

Yüzde 72 civarındaki kayıp su için şebekenin onarılması halinde 300 bin nüfusa yetecek içme suyun olduğunu kaydeden Dede, “Kış mevsiminde sıkıntı çekmeden çalışmalarımızı yapıyoruz. Elbette sıkıntılarımız olacak, çünkü 28 bin nüfuslu bir kente göre yapılmış altyapı mevcut. Yapılan incelemede yeraltında yüzde 72'lik bir kayıp mevcut. Biz yüzde 28 suyla Muş'u idare ediyoruz. Eğer bu yeraltı kaçakları onarılırsa bizim suyumuz 300 bin nüfusa kadar yeterli gelir. Kısmet olursa peyderpey bu boruların da değişimini yapacağız ve halkımızın da su sorununu gidereceğiz” şeklinde konuştu.

Belediye Meclisi, yapılan konuşmanın ardından gündemindeki konuları değerlendirerek karara bağladı.

MUŞ'TA 25'E YAKIN KURUM KAÇAK SU KULLANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2009 Çarşamba 11:32:02
Güncelleme :2 Aralık 2009 Çarşamba 11:38:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?