3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Kadın çiftçiler il şampiyonası

Muş Tarım İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' programında bayan çiftçiler kıyasıya mücadele etti.

Muş Kültür Merkezi'nden düzenlenen yarışma programına, merkez ve ilçelerde yapılan elemelerden başarı ile çıkan kadın çiftçiler katıldı. İl merkezi ve 5 ilçeyi temsil eden 6 gurubun yarıştığı programda il birinciliğini, 15 soruya doğru cevap veren Korkut ilçesini temsil eden kadın çiftçiler kazandılar. Daha sonra 14 soruya doğru cevap veren yarışmacılara yedek soruların yöneltilmesi ile devam eden yarışmada ikinciliği Hasköy ilçesi, üçüncülüğü ise il merkezini temsil eden kadın çiftçiler aldı.

Düzenlenen yarışma programında konuşan İl Tarım Müdürü Abdurrahim Özaslan, "Bu yarışmaların amacı kadın çiftçilere götürülen eğitim-yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, tarımsal konularda performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek, birbirleri ile kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu aşılamaktır. Kadının eğitimi aynı zamanda toplumun eğitimidir. Kadınlarımızın eğitim ve destekleme hizmetleri alması ilimizin ve ülkenin topyekün kalkınacağı anlamına gelmektedir. Bakanlığımızın düzenlediği bu yarışmalarda önemli başarılar elde ettik. Şimdiye kadar bölge birinciliği, Türkiye üçüncülüğü ve birinciliği olmak üzere önemli başarılara imza atan kadın çiftçilerimiz geçen yıl elde ettikleri başarı ile 6'ncı Türkiye finalinin ilimizde yapılmasını sağlamışlardır" dedi.

Yarışmanın sonucunda dereceye giren çiftçilere çeyrek altın ile yemek takımı ve çaydanlık hediye edildi. Yarışmanın birincisi olan Korkut ilçesini temsil eden Dilan Oğuz ve Sedar Kılıç isimli kadın çiftçilerin ödüllerini veren Vali Erdoğan Bektaş, "Kadınlarımız hayatın her alanında olduğu gibi çiftçilikte de işi bizzat yürütmektedirler. Tarım ve Hayvancılık ilimizin ana ekonomik gelir kaynağı. Dolayısı ile kadınlarımızın bilgili, başarılı ve çalışkan olmaları gerekir. Oldukça güzel bir yarışma oldu" şeklinde konuştu.

Muş'ta il birincisi olan kadın çiftçilerin Şanlıurfa'da yapılan bölge finalinde Muş'u temsil edecekleri belirtildi

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2009 Cuma 15:28:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?