3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Kadınlara mikro kredi desteği

KADINLARA MİKRO KREDİ DESTEĞİ

Muş'ta kadınların kendi işletmelerini kurmaları için mikro kredi sunacak olan Gramen Mikro Kredi Şubesi açıldı.

İl Özel İdaresi Meclis hizmet binasında yapılan Gramen Mikro Kredi Şubesi'nin açılışına Vali Erdoğan Bektaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Ali Edip Budan, ilçe kaymakamları, Diyarbakır Mikro Kredi Bölge Müdürü Mehmet Ay ve kredi alacak olan bayanlar katıldı. Dar gelirli insanların geçimlerini sağlayabilmeleri, kendi işletmelerini kurmaları veya geliştirmeleri için verilen kredilerin ve diğer finansal hizmetlerin tamamını kapsayan mikro kredi hizmetinden ilk olarak 20 bayan faydalandı. İl Özel İdaresi Meclis binası üçüncü katında hizmete giren Mikro Kredi Şubesi, 20 bayana 700'er TL'lik ilk kredileri dağıttı.

Bayanların kredi uygulaması ile iş hayatına atılarak üretkenliklerinin ve ekonomik gelir sağlamalarının amaçlandığını belirten Vali Erdoğan Bektaş, "Bayanlarımız aldıkları 700'er TL'lik kredileri ile küçük çapta üretimlerinden ailelerine ek gelir oluştururken, aldıkları krediyi 46 hafta boyunca haftalık 21 TL olarak geri ödeyecekler" dedi.

Diyarbakır Mikro Kredi Bölge Müdürü Mehmet Ay ise, mikro kredinin bayanlara gelir getirici bir faaliyette bulunmaları amacıyla verilen bir sermaye olduğunu söyledi. Ay, "Sayın valimizin destekleriyle Muş'ta mikro kredi şubesi açıldı. Türkiye genelinde 44 ilde 65 şube ve toplam 32 bin bayana kredi verdik. Krediler 500 ile 700 TL arasında değişiyor. Kendi evinde gelinlikle başlayıp şu an mağazalar kuran bayanlarımız var. Bu uygulama ile yoksulluğu da rafa kaldıracağımız bir durum olmasını temenni ediyoruz" dedi.

Mikro kredinin dar gelirli insanlara geçimlerini sağlayabilmeleri için verilen bir kredi olduğunu belirten Ay, "Mikro kredi, dar gelirli insanların geçimlerini sağlayabilmeleri, kendi işletmelerini kurmaları veya geliştirmeleri için verilen kredilerin ve diğer finansal hizmetlerin, tasarruf hizmetleri, iş geliştirme programları gibi hizmetlerin tümüdür" diye konuştu.

KADINLARA MİKRO KREDİ DESTEĞİ
KADINLARA MİKRO KREDİ DESTEĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2010 Salı 12:08:02
Güncelleme :16 Mart 2010 Salı 12:12:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?